Bembeyaz Karlar Arasında: Kışın Kamp Yapılacak 5 Yer


13 Şubat 2024
929 kez okundu
Türkiye'de Kışın Kamp Yapılacak En İyi 5 Yer
Deneyim

Kamp yapmanın zevki her mevsim bir başka. Ancak doğanın bembeyaz karlarla örtüldüğü kış aylarında kamp yapmak ayrı bir zevk veriyor. Çünkü büyüleyici kış manzaralarına uyanacağınız unutulmaz bir deneyim yaşamanın yolu kış kampı yapmaktan geçiyor. “Peki, kışın nerelerde kamp yapılır?” diye düşünüyorsanız merak etmeyin, kışın kamp yapılacak en güzel yerleri sizin için derledik. Geriye sadece kamp malzemelerinizi hazırlayıp büyüleyici manzaralara doğru yolculuğa çıkmak kaldı.

 

O halde gelin, Türkiye’de kışın kamp yapılacak yerleri keşfetmeye başlayalım. 

Erciyes Dağı, Kayseri

erciyes-dagi-kayseri

 

Kamp deneyiminizi kış sporları ile birleştirmek isterseniz Kayseri’nin Erciyes Dağı, karlı havanın tadını doyasıya çıkarmanız için sizi bekliyor. Erciyes Dağı, Türkiye’nin meşhur kayak merkezlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle hem kamp yapmak hem de Erciyes Kayak Merkezi’nin zorluk derecesine göre farklılaşan parkurlarında kayak ve snowboard deneyimlemek için eşsiz bir seçenek. 

 

“Peki, Erciyes Dağı’nda nerede kamp yapılır?” diye merak ediyorsanız dağın çevresindeki yaylalar, bembeyaz kar manzarasında kamp yapmak için oldukça uygun. Erciyes Dağı’nın 2200 rakımında bulunan Tekir Yaylası’ndaki kamp alanı hem kayak merkezine yakın hem de tuvalet, elektrik gibi imkanların bulunduğu bir nokta. Bunun yanı sıra Çobanini kamp alanı ve Sarımsaklı Barajı da Erciyes’de kamp yapabileceğiniz yerler arasında. 

 

Kayseri’nin şehir merkezinden Erciyes Dağı’na ulaşmak ise araçla yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bu yolculuğu konforlu bir hale getirmek için Kayseri’ye vardığınızda Garenta Kayseri ofisinde araç kiralayarak kamp yapacağınız alana rahatlıkla gidebilirsiniz. 

Uludağ, Bursa 

uludag-bursa

 

Kışın kamp yapılacak yerlerden bir diğeri de tıpkı Erciyes Dağı gibi hem kayak hem de kamp yapma imkanı sunan Uludağ. Kış turizmi için popüler bir seçenek olan Uludağ, karlı havanın tadını çıkarmak isteyenlerin buluşma noktası. Bu nedenle Uludağ Kayak Merkezi çevresinde pek çok konaklama seçeneği mevcut. Ama doğa ile iç içe bir deneyim için tabii ki kamp yapmanın yeri bir başka. Uludağ’da kamp yapmak için tercih edebileceğiniz yer ise Çobankaya kamp alanı. 

 

Çobankaya kamp alanı, pek çok imkanı içerisinde bulundurması ve kayak merkezine yakın bir konumda yer alması ile dikkat çekiyor. Sarıalan’dan giriş yaptığınızda orman içindeki patikadan ulaşabilen Çobankaya içerisinde büfe, duş, tuvalet gibi tüm ihtiyaçlarınıza yönelik imkanlar mevcut. Ayrıca kamp alanı içerisinde yürüyüş parkurları ve çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Bu nedenle Çobankaya’ya çocuklu ailelerin de rahatlıkla kamp yapabileceği bir alan demek mümkün. 

 

Çobankaya kamp alanına Bursa merkezden yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla ulaşmak mümkün. Bu yolculuğu konforlu hale getirmek için de çözüm Garenta’dan geçiyor. Garenta Bursa ofislerinden araç kiralayarak kamp alanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Kaz Dağları, Balıkesir

kaz-daglari-balikesir

 

Türkiye’de kamp yapmak için en güzel seçeneklerden biri olan Kaz Dağları; büyüleyici doğası ile sadece bahar aylarında değil, kış aylarında da eşsiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle doğanın bembeyaz karlar ile örtüldüğü kış manzaralarının tadını çıkarmak için Kaz Dağları eşsiz bir seçenek. 

 

Kaz Dağları’nda kamp yapmak için iki seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan ilki, Kaz Dağları Milli Parkı’nda kamp yapmak. Ancak şunu belirtelim ki milli park içerisinde sadece belirli bölümlerde kamp yapılıyor. Bu alanlar dışında Kaz Dağları Milli Parkı’nda kamp yapmak yasak. 

 

İkinci seçenek ise özel kamp alanları. Kaz Dağları Milli Parkı sınırları dışında kalan yerlerde pek çok özel kamp alanı bulunuyor. Ayrıca tuvalet, duş, elektrik gibi imkanlar da kamp alanları içinde mevcut. Bu nedenle genellikle Kaz Dağları’nda kamp yapmak isteyenlerin ortak tercihi özel kamp alanları oluyor. 

 

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Kaz Dağları’na ulaşmak için Balıkesir merkezden yaklaşık 1,5 saat, Edremit merkezden ise yaklaşık 25 dakikalık bir yolculuk yapmanız gerekli. Bu yolculuğu konforlu hale getirmek ve Kaz Dağları’ndaki kamp alanlarına ulaşmak için Garenta Balıkesir ofislerinden araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Kızılçukur Vadisi, Nevşehir

kizilcukur-vadisi-nevsehir

 

Kamp yaparken her güne gökyüzünde süzülen rengarenk balon manzarası ile başlamak ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise Peribacaları ile dünyaca ünlü Kapadokya sizi bekliyor. 

Kapadokya’da pek çok kamp alanı bulunsa da güneşin doğuşu ve batışında kızıla bürünerek büyüleyici bir manzara sunan Kızılçukur Vadisi, Kapadokya’nın tadını çıkarmak için eşsiz bir seçenek. Vadi içerisinde ise çadırınızı kurmak için pek çok düzlük alan mevcut. Bu nedenle rahatlıkla çadırınızı kurabilir ve vadinin büyüleyici manzarası eşliğinde eşsiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

 

“Peki, vadi içerisinde imkanlar neler?” diye merak ediyorsanız vadi çevresinde pek çok kafe ve restoran bulunduğunu belirtelim. Yiyecek, elektrik ve tuvalet ihtiyacınızı bu noktalardan karşılaşmanız mümkün. 

 

Kızılçukur Vadisi, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yer alıyor. Kızılçukur Vadisi’nde unutulmaz bir kamp deneyimi yaşamak için Garenta Nevşehir ofisinden araç kiralayıp kolaylıkla vadiye ulaşabilirsiniz. 

Işık Dağı, Ankara

isik-dagi-ankara

 

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Işık Dağı, Ankara’nın karlı günlerini kamp ile taçlandırmak isteyenlerin buluşma noktası. Özellikle bahar aylarında yemyeşil doğası ile dikkat çeken Işık Dağı’nın güzelliği, kış mevsimde bir başka. Burası çam ağaçları ve ağaçların tam ortasında bulunan Karagöl’ü ile doğanın tam kalbinde hissedebileceğiniz bir yer. 

 

Işık Dağı’nda kamp için dağın eteklerine çadırınızı kurabileceğiniz gibi dağın yaklaşık 1600 rakımında bulunan ve bir heyelan sonucu oluşmuş Karagöl çevresinde de kamp yapabilirsiniz. Böylece etrafı çam ağaçları ile çevrili bu gölün manzarası eşliğinde kamp deneyiminizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Işık Dağı’na yapacağınız doğa yürüyüşleri ile de doğanın ve manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

 

Ankara’nın merkezinden yaklaşık bir 1,5 saatlik yolculukla Işık Dağı’na varmanız mümkün. Garenta Ankara ofislerinden araç kiralayarak Işık Dağı’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 


Tüm bu seçenekler ile bembeyaz karlarla kaplı doğanın benzersiz halini yakından keşfedebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu benzersiz deneyime biraz da heyecan katmanın yolu, kış sporlarından geçiyor. Kış sporlarının keyfine varmak ve doyasıya eğlenmek için Türkiye’nin birbirinden güzel kayak merkezleri ise sizi bekliyor. Farklı parkur seçenekleri ve geniş pist alanları ile Türkiye’nin birbirinden güzel kayak merkezlerini keşfetmek için “Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri” yazımızı okuyabilirsiniz.