Yaza Eğlence Katan: Türkiye'nin En İyi Müzik Festivalleri 2024


05 Nisan 2024
566 kez okundu
Yaza Eğlence Katan: Türkiye'nin En İyi Müzik Festivalleri 2024
Deneyim

Güneşin pırıl pırıl parladığı, havaların ısındığı yaz aylarının gelmesi ile tatil planları da yapılmaya başlandı. Tatil planınızda ister denizin ve güneşin tadını çıkarmayı tercih edin, isterseniz de yeni yerleri keşfedin; planlarınız arasına müziği de ekleyerek yazı daha eğlenceli hale getirmeniz mümkün. ”Peki ama nasıl?” diyorsanız merak etmeyin. Bu yaz da her yaz olduğu gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde müzik festivalleri sizi bekliyor. 

 

Müziğin ritmine kendinizi kaptırmak ve Türkiye’nin dört bir yanında festival coşkusu yaşamak için haydi, 2024’ün yaz aylarında hangi festivaller var ve festivaller nerede, keşfetmeye başlayalım.  

Haziran Ayındaki Müzik Festivalleri

haziran-ayindaki-muzik-festivalleri

İlk olarak farklı tarzlar ve eşsiz melodiler eşliğinde haziran ayının müzik festivallerini inceleyelim. 

İstanbul Müzik Festivali 

Ülkemizin önde gelen müzik festivallerinden birisi olan İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 52. kez sanat severlerin karşısına çıkıyor. Festivalde, çağımızın en büyük piyano virtüözlerinden Maria João Pires, ünlü piyanist Gülsin Onay, piyanist Khatia Buniatishvili ve kemancı Roby Lakatos gibi isimler yer alacak.Ayrıca, Franz Liszt Oda Orkestrası, Luzern Festival Yaylıları, Budapeşte Festival Orkestrası, Mantova Oda Orkestrası ve Türkiye’nin en iyi orkestralarından İstanbul Devlet Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni ve Tekfen Filarmoni gibi uluslararası arenanın prestijli toplulukları da yer alacak ve repertuvarlarının en etkileyici örneklerini sunacaklar.

 

21 Mayıs - 12 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 52. İstanbul Müzik Festivali’nin programına ve biletlerine Passo üzerinden ulaşabilirsiniz.


90’lar Türkçe Pop Fest

Burak Kut’tan Çelik’e, Ege’den Mansur Ark’a kadar 90’lar Türkçe pop denildiği zaman akla gelen bütün isimleri bir araya getiren 90’lar Türkçe Pop Fest; 2 Haziran 2024’te ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de gerçekleştirilecek. Etkinliğin biletlerine Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.


Samsun Gençlik Festivali

Karadeniz’in en büyük müzik festivali olan Samsun Gençlik Festivali bu yıl Sheraton Grand Beach’te gerçekleştiriliyor. 6-9 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Samsun Gençlik Festivali hakkında detaylar ve biletlere Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

Wolfest 

Doğa sporları ve iyi müziğin birleştiği Wolfest, yazın gelişini kutlamak için eşsiz bir tercih. Bu sene Erdem Yener, Bulutsuzluk Özlemi, Fatma Turgut, maNga ve daha pek çok sanatçının sahne alacağı festival, Kocaeli Patagonya World’de gerçekleştirilecek.

Kamp, spor ve müzik üçlüsü ile keyifli bir deneyim sunan Wolfest 31 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında sizi bekliyor. Festival biletlerine bubilet üzerinden ulaşabilirsiniz. 


Gezgin Salon Festivali 

Gezgin Salon Festivali 2024’te elektronik müziği coşkulu bir dans müziği olarak sunarken, etnik ve akustik öğelerle cazla doğal bir etkileşim kuran Stavroz’u, Berlin’den dünya çapında ses getiren performanslar sergileyen ve Daft Punk ile kıyaslanan Parcels’i, Fransız saykedelyasının İstanbul’daki bayrağını devralarak Parkorman’da binlerce müzikseveri baştan çıkarmak için yeniden İstanbul yollarına düşen La Femme’i ağırlayacak!

 

29-30 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Bonus Parkorman’da gerçekleşecek Gezgin Salon Festivali’nin biletlerine Passo üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Temmuz Ayındaki Müzik Festivalleri 

temmuz-ayindaki-muzik-festivalleri

Şimdi, yaz sıcaklarını iyice hissedeceğimiz temmuz ayında gerçekleşecek müzik festivallerine geçelim. 

 

İstanbul Caz Festivali

Bu yıl 31. kez müzik severlerin karşısına çıkacak olan festivalde, caz müziğinin önemli isimlerinden Gregory Porter, rock’n roll sanatçısı Chris Isaak, saksofoncu Joshua Redman, kadın saksafoncu YolanDa Brown, caz piyanisti Baptiste Trotignon ve Kornél Fekete-Kovács yönetimindeki Modern Art Orchestra gibi isimler yer alacak. Ayrıca, R&B, soul ve indie müziğinin genç ve tutkulu ismi Arlo Parks da festival kapsamında ilk kez Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak.

 

Müziği farklı mekânlara taşımayı hedefleyen İstanbul Caz Festivali bu yıl Kadıköy, İstanbul Boğazı ve Pera gibi farklı destinasyonlarda karşımıza çıkacak. 3 - 18 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin etkinliklerine ve bilet detaylarına Passo’dan ulaşabilirsiniz.  

Ağustos Ayındaki Müzik Festivalleri 

agustos-ayindaki-muzik-festivalleri

Yaz mevsiminin son halkası olan ağustos ayındaki müzik festivalleri ile yazı uğurlamaya hazırsanız Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşecek festivalleri inceleyelim. 

What A Fest

İzmir Foça’da güneşe, denize ve müziğe doyacağınız What A Fest, bu sene de yerli ve yabancı pek çok sanatçıya ev sahipliği yapacak. 10’dan fazla müzik türünü bir araya getiren What A Fest; rock, rap, pop, elektronik müzik gibi pek çok farklı türde müzik yapan  toplam 30 grup ve müzisyeni ağırlayacak.

21-25 Ağustos  2024 tarihleri arasında gerçekleşecek What A Fest’in detaylı festival programına bubilet üzerinden ulaşabilir ve yazın keyfini müzikle tamamlamak için biletinizi alabilirsiniz. 

Trakya Müzik Festivali

Güzel müziği ve eğlenceyi Trakya’ya getiren Trakya Müzik Festivali, Edirne’nin Keşan ilçesinde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz senelerde Duman, Haluk Levent, Hayko Cepkin gibi ünlü isimleri ağırlayan festivalin 2024 festival programı bu yıl da pek çok ünlü ismi sevenleriyle buluşturacak. 

1 - 4 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Trakya Müzik Festivali’nin programını Tebilet üzerinden takip edebilir ve biletinizi alarak bu eğlenceye önceden yerinizi ayırabilirsiniz. 

Freedom Festival: Jinjer

Metal severler için Ukraynalı Jinjer’in sahne alacağı Freedom Festival, yılın en büyük müzik olaylarından biri! 2019’da verdiği konserde bütün biletlerin tükenmesiyle yılın en önemli metal müzik hadisesine imza atan Jinjer, yeniden ülkemize geliyor.

Jinjer’in yanı sıra global ve yerel pek çok müzisyen ve grubun da sahne alacağı, 5 Ağustos  2024’te Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek olan Freedom Festival’in biletlerine Biletix üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Isle of Escape Bodrum 2024

Elektronik müziğin 2024’teki adreslerinden birisi, geçen yıl olduğu gibi Susona Lxr Hotel & Resorts! 30 Ağustos 2024’te Bodrum’da düzenlenecek olan müzik, gastronomi ve sanat dolu Isle of Escape hakkında detaylara ve biletlere Biletix’ten ulaşabilirsiniz.


İstanbul Night Flight

Bütün bunların yanı sıra, 23 Mart 2024’ten 15 Aralık 2024’e dek sürecek olan İstanbul Night Flight da müzik severlerin coşkusunu yılın yarısına yaymayı hedefliyor. Müziğin yıldızlarını Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Efes Antik Kent, Aspendos Açıkhava Tiyatrosu, Volkswagen Arena, Aktüel Açıkhava Sahnesi, İzmir Açık Hava Tiyatrosu, Oran Açıkhava Sahnesi ve CSO ADA Ankara gibi farklı destinasyonlarda müzik severlerle buluşturacak olan festivalin biletlerine Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.


Jolly Joker Harbiye Açık Hava Yaz Konserleri

Yaz ayları ve müzik denilir de Harbiye Açık Hava konserleri olmadan olur mu? Hakan Altun, Gülşen, Yaşar ve Levent Yüksel’in sahne alacağı Jolly Joker Harbiye Açık Hava Yaz Konserleri 31 Temmuz - 28 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Konserlere dair detaylara ve biletlere Biletix üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Kısacası 2024 yazı festivallerle dolu. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan tüm bu müzik festivalleri ile tatil planlarınıza eğlence katabilirsiniz. Gideceğiniz müzik festivallerine kolaylıkla ulaşım sağlamak için Garenta araç kiralama seçeneğini de planlarınız arasına eklemeyi unutmayın.  

 

“Yaz tatilinde başka nerelere gidebilirim?” diyorsanız da denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarmak için rotanızı tatil beldeleri ile meşhur Aydın’a doğru çevirebilirsiniz. Aydın’da gezilecek yerleri keşfetmek için “Efeler Diyarına Yolculuk: Aydın Gezi Rehberi” yazımızı okuyabilirsiniz.