Türkiye'nin En İyi Kayak Merkezleri


07 Şubat 2023
16869 kez okundu
Türkiye'nin En İyi 7 Kayak Merkezi
Deneyim

Ülkemize kış mevsimi geldiğinde tatil durakları, sıcak kumlu plajlardan bembeyaz örtüyle kaplı dağlara doğru evriliyor. Aralık ayı itibarıyla başlayan kayak sezonu çoğunlukla mart sonuna kadar devam ediyor. Muhteşem kar manzaraları yakalamak, kışın tadını çıkarmak, kış sporlarının keyfine varmak ve doyasıya eğlenmek istiyorsanız siz de Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. 

 

Daha önce hiç kayak yapmadıysanız ya da farklı kayak merkezlerini merak ediyorsanız da Türkiye’nin en i̇yi kayak merkezleri konusundaki önerilerimiz size yardımcı olacak. 

Kartepe Kayak Merkezi

kartepe-kayak-merkezi

 

Marmara Bölgesi’nde yer alan Samanlı Dağı'nın en yüksek tepesine Kartepe deniyor. Kartepe’nin zirvesi ise deniz seviyesinden 1608 metre yükseklikte bulunuyor. Genellikle kasım ayından nisan ayına kadar kayak sporunun yapıldığı bu popüler kayak merkezinde 42 kilometrelik pist alanı bulunuyor. Sapanca Gölü manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bu durakta dilerseniz kamp kurabilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.  

 

1200 metre rakımda bulunan kayak merkezine çıkan 3 farklı telesiyej bulunuyor. Maşukiye Belediyesi tarafından yollar düzenli olarak tuzlandığı için aracınızda zincir kullanarak kayak merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita

 

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli il sınırları içerisinde bulunuyor. Kocaeli şehir merkezine 49,4 km uzaklıkta bulunan merkeze, Adapazarı - İzmit Yolu/D100 üzerinden yaklaşık 1 saatte ulaşabilirsiniz. Eğer araç kiralamaya ihtiyacınız varsa Kocaeli Garenta ofislerinden araç kiralama yapabilirsiniz.

 

İstanbul’a yaklaşık 150 km mesafede bulunan kayak merkezine Kuzey Marmara Otoyolu/O-7 üzerinden 2,5 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Size en yakın Garenta ofisinden araç kiralayabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi

erciyes-kayak-merkezi

 

Erciyes Dağı'nın kuzey yamacında bulunan Erciyes Kayak Merkezi, 2150-3400 metre yüksekliğe sahip. Tekir Yaylası olarak da bilinen kayak merkezinin kayak sezonu ise 15 Kasım - 1 Mayıs tarihleri arasında. Diğer kayak merkezlerinden farklı olarak snowkite (kar uçurtması) sporu için dünyanın en önemli yerlerinden olduğunu söyleyebiliriz. Mekanik tesis ve pist bilgileri için ise web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Dilerseniz kayak merkezini canlı yayın üzerinden gitmeden de görebilirsiniz. 

Erciyes Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunuyor. Kayseri Havalimanı’na ise yaklaşık 30 km uzaklıkta yer alıyor. Dilerseniz bu yolu Kayseri Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak Kayseri Develi Yolu ve Erciyes Bulvarı üzerinden yarım saatte tamamlayabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi

EcoTour

 

Türkiye’nin en eski kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi, Fatintepe ve Kuşaklıkaya adlarındaki iki tepe üzerinde yer alıyor. Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ’da kayak yapılabilecek iki farklı bölge bulunuyor. Genel olarak aralık ayında başlayan sezon, mart sonuna kadar devam ediyor. Üstelik konaklayabileceğiniz farklı otel seçeneklerine de sahip.

 

Kayak merkezinde hem amatörler hem profesyoneller için farklı pistler bulunuyor. Uludağ Kayak Merkezi’nde bulunan pistler ve liftler ile ilgili güncel bilgiye ise Uludağ Kayak Merkez web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Uludağ Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı olan kayak merkezi, şehir merkezine Ankara Yolu Cd./D200 üzerinden yaklaşık 36 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’a 190 km mesafede bulunan Uludağ Kayak Merkezi’ne ulaşmak isterseniz size en yakın İstanbul Garenta ofisinden araç kiralama yapabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi

EcoTour 

Davraz Kayak Merkezi’nde sezon genellikle aralık ayında başlayıp mart ayının sonuna kadar devam ediyor. Sezonu ülkemizin diğer kayak merkezlerine göre kısa sürse de hem kayak sporu hem de snowboard yapılabilen bir durak. 1650-2344 metre rakımda bulunan kayak merkezi aynı zamanda muhteşem Eğirdir Gölü manzarasına sahip. 

 

Orta zorluktaki pistler kırmızı renkliyken zorluk seviyesi en yüksek pistler siyah renkte. Eğer kayak yapmaya yeni başlıyorsanız da mavi renkli pistleri kullanabilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Ege Bölgesi’nin nadir kayak merkezlerinden Davraz, Isparta şehir merkezine yaklaşık 26 km uzaklıkta bulunuyor. Antalya Havalimanı’na 115 km mesafede yer alan kayak merkezine D685 kara yolu üzerinden 90 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yolculuğunuzu kolaylaştırmak için Antalya araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi

palandoken-kayak-merkezi 

Palandöken Kayak Merkezi, Palandöken Dağları üzerinde bulunan Ejder Tepesi ve çevresini kapsayan alanda bulunuyor. 3176 metre yüksekliğinde bulunan merkezin pistleri, dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alıyor. Kayak sezonu kasım ayından nisan ayının sonuna kadar sürüyor. Ayrıca Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescilli slalom ve büyük slalom yarışmaları için iki farklı pist bulunuyor. 

 

Farklı konaklama tesisleri bulabileceğiniz Palandöken Kayak Merkezi’nde çığ önleme ve suni kar sistemlerinin de bulunduğunu söyleyelim. 

Palandöken Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Erzurum'un güneyinde yer alan Palandöken, şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta bulunuyor. İbrahim Polat Caddesi üzerinden 10 dakika gibi bir sürede merkeze ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Erzurum araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Sarıkamış Kayak Merkezi

sarikamis-kayak-merkezi 

Sarıkamış Kayak Merkezi, Çamurlu Dağı’nın zirvesinde yer alıyor. 2634 metre yükseklikte bulunan merkezin etrafı çam ormanlarıyla kaplı. Seyir zevki yüksek olan merkez aynı zamanda kristal kar özelliğine sahip. Alplerden sonra sadece Sarıkamış’ta bulunan kristal kar, buzlanma yapmadan tüm kayak sezonu boyunca ilk yağdığı halini koruyabiliyor. Bu farklı özelliği ile Sarıkamış, ülkemizde bulunan kayak merkezlerinden ayrı bir yerde duruyor. 

 

Sarıkamış merkezde konaklamak için çok alan bulunmasa da kayak merkezinin olduğu yerlerde konaklamak için farklı seçenekler mevcut. Toplam 25 km’lik pist uzunluğuna sahip merkezde farklı zorluk seviyelerine göre pistler bulabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunuyor. Sarıkamış’a 3 km uzaklıkta yer alan merkez, şehir merkezine 55 km mesafede yer alıyor. Erzurum ya da Kars Havalimanları üzerinden aktarma yaparak kolayca ulaşabilirsiniz. 

 

Erzurum’a uçak yolculuğu yaptıktan sonra araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 


Bu önerimiz ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek isterseniz Nefes Alma Durakları Arayanlara: Sakarya Gezi Rehberi yazımıza geçebilirsiniz.