Masalsı Bir Deneyim: Türkiye'de Balon Turu Yapılabilen Yerler


02 Nisan 2024
234 kez okundu
Türkiye'deki En İyi Balon Turu Destinasyonları
Deneyim

Gezmenin ve yeni yerler keşfetmenin keyfi bir başka. Ancak bu keşiflere yeni deneyimler eklemenin tadı da paha biçilemez. Gittiğiniz yerlerde daha önce hiç denemediğiniz bir sporu ya da aktiviteyi deneyimleyerek gezilerinizi unutulmaz hale getirebilirsiniz. “Peki, neler yapabilirim?” diyorsanız da rengarenk balonların içerisinde eşsiz manzaraların tadını çıkarmak için balon turu keyifli bir tercih olabilir. 

 

Balon turu dendiğinde akla ilk gelen seçenek hem tarihi hem de doğal zenginliğiyle meşhur Kapadokya olsa da aslında Türkiye’de balon turu ile gökyüzünde süzülebileceğiniz pek çok yer mevcut. O halde gelin, masalsı bir deneyim yaşamak için Türkiye’de balon turu yapabileceğiniz yerleri keşfetmeye başlayalım. 

Sıcak Hava Balonu ile Tur Yapılabilecek En İyi Destinasyonlar

Türkiye’nin farklı şehirlerinde sıcak hava balonu ile tur yapabilirsiniz. Çünkü iklim şartları bakımından Türkiye, genel olarak balon uçuşu için ideal bir yapıya sahip. Durum böyle olunca da farklı şehirlerde bu keyifli deneyimi yaşamak mümkün. Üstelik Türkiye’de balon turuna katılabileceğiniz yerlerin her biri manzarası ile büyüleyeceği için de balon turu bir etkinlikten öte görsel bir şölene dönüşüyor. Bu şölen için gezi planlarınıza eklemeniz gereken yerler ise şu şekilde: 


Nevşehir: Kapadokya Balon Turu 

kapadokya-balon-turu

 

Balon turu için ilk seçeneğimiz bu konuda dünya çapında bir üne sahip olan Kapadokya. Meşhur Peribacalarını kuşbakışı görmek isterseniz Göreme’de yapılan balon turlarına katılabilirsiniz. Ancak bu tura katılmak için sabahın erken saatlerinde kalkışın yapılacağı yerde olmanız şart. Çünkü balon turları genellikle güneşin doğduğu saatlerde gerçekleşiyor. 

 

“Balon turuna katılmasam, ama rengarenk balonların gökyüzünde oluşturduğu eşsiz manzarayı izlesem.” diyorsanız da Kapadokya’daki balon uçuşlarını izlemek için tam seyir terası olan Aşıklar Vadisi’ne gidebilirsiniz. 

 

Kapadokya’nın güzelliklerini keşfetmek ve balon turundan sonra gezeceğiniz tüm yerlere kolaylıkla ulaşım sağlamak için de Garenta Nevşehir ofisinden araç kiralayabilirsiniz. “Peki, balon turundan sonra nereleri gezsek?” diyorsanız da Kapadokya’da gezilecek yerleri keşfetmek için “Kültür ve Lezzet Dolu Güzergâhlara Doğru: Kayseri ve Kapadokya Gezi Rotası” yazımızı okuyabilirsiniz. 


Denizli: Pamukkale Balon Turu 

pamukkale-balon-turu

 

Şimdi, balon turu yapabileceğiniz bir sonraki yer için Kapadokya’dan Denizli’ye doğru yola çıkalım. Çünkü Denizli’nin meşhur Pamukkale travertenlerini görmeye gittiğinizde bu eşsiz manzarayı gökyüzünden izlemek için balon turlarına katılabilirsiniz. 

 

Pamukkale travertenlerinin manzarası her açıdan ayrı güzel. Çünkü burası bulutların yeryüzündeki yansıması gibi. Yeryüzündeki bulutları seyretmenin en keyifli yolu da gökyüzündeki bulutlarla bir yolculuğa çıkacağınız balon turundan geçiyor. Üstelik bu manzaraya etkileyici bir dokunuş yapan Hierapolis Antik Kenti’nin ihtişamını da balon turu ile daha iyi görmeniz mümkün. 

 

Pamukkale’deki sıcak hava balonu turları da Kapadokya’daki gibi sabahın erken saatlerinde gerçekleştiriliyor. Eşsiz manzaralarla güne başladıktan sonra Denizli’yi daha yakından tanımak için de size kocaman bir gün kalıyor. Pamukkale ve Denizli’de gezilecek yerleri keşfetmek isterseniz “Doğa ile Tarihin Buluştuğu Nokta: Pamukkale'ye Yolculuk” yazımızı okuyabilirsiniz. Denizli gezinizde konforlu bir yolculuk için de Garenta Denizli ofisinden araç kiralayarak dilediğiniz her yere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 


Afyonkarahisar: Frig Vadisi Balon Turu

frig-vadisi-balon-turu

 

Pamukkale’nin bembeyaz manzarasından çıkıp şimdi, tarih ile doğal güzelliklerin buluştuğu büyüleyici bir manzara için Afyonkarahisar’a gidelim.  Bir kısmı Afyonkarahisar sınırları içerisinde bulunan Frig Yolu, Türkiye’nin meşhur yürüyüş parkurlarından biri. 506 km uzunluğundaki bu yolda Frigya Uygarlığından kalan Aslanlı Mabet, Midas Anıtı, Aslantaş gibi tarihi yapıları görebilirsiniz. Geçmişin izlerine kuşbakışı bakmak isterseniz de Afyonkarahisar sınırları içerisinde kalan ve Frig Vadisi’nde bulunan Emre Gölü’nden kalkışın yapıldığı balon turlarına katılabilirsiniz.  

 

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen balon turlarına katılmak için Frig Vadisi’ne kolaylıkla ulaşım sağlamak isterseniz Garenta Afyonkarahisar ofisinden araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 


Ankara: Polatlı Balon Turu 

polatli-balon-turu

 

Son olarak Frigya Uygarlığı’nın başkentini de keşfetmek için Ankara’ya doğru yola çıkalım. Ankara’nın ilçesi Polatlı’da bulunan Gordion Antik Kenti; Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya’yı da içerisine alan Frigya Uygarlığının başkenti. Üstelik Polatlı balon turları ile de tarihi ve doğal güzellikleri keşfedeceğiniz unutulmaz bir deneyim yaşamanız mümkün. 

 

Ankara’nın şehir merkezi ile Polatlı arası ise yaklaşık 88 km. Ankara geziniz sırasında balon turu deneyimini yaşamak isterseniz Garenta Ankara ofislerinden araç kiralayarak Polatlı’ya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara gezinize renk katacak yerleri keşfetmek için de “Başkentin Renkli Yüzünü Keşfedin: Ankara Gezi Rehberi” yazımızı okuyabilirsiniz.