Sonbaharı Doğada Karşılayın: İstanbul'da ve İstanbul'a Yakın Kamp Alanları


02 Ekim 2023
4234 kez okundu
İstanbul'da ve İstanbul'a Yakın Kamp Alanları
Rota

Sonbaharla beraber doğanın eşsiz renklerini keşfedeceğimiz zamanlar da geldi. Tabii ki bu keşfi, doğa içinde yapmanın zevki başka. Şehir hayatının yoğun bir şekilde yaşandığı İstanbul’un içinde ise bu zevki yaşamak biliyoruz ki biraz zor. O halde, kamp çantalarınızı hazırlayın, bir sonbahar kaçamağı yapmaya gidiyoruz.

 

Hem İstanbul içinde hem de İstanbul’a yakın kamp yapılacak pek çok yer var. Korna sesleri yerine kuş sesleri ile uyanmayı, sonbahar tonlarının en güzel halini keşfetmeyi istiyorsanız tüm bu kamp yerleri sizi bekliyor. “Peki, nasıl gideceğim?” diye düşünüyorsanız da Garenta, her zaman yanınızda. Garenta İstanbul ofislerinden araç kiralayarak istediğiniz kamp yerine doğru keyifli bir yolculuğa başlayabilirsiniz.

 

Kamp malzemeleriniz ve aracınız hazırsa şimdi, birbirinden keyifli İstanbul ve çevresindeki kamp yerlerini keşfetme zamanı. 

Kilyos (Kumköy), İstanbul

kumkoy-kilyos-istanbul

 

Kamp yapmak için ilk durağımız, İstanbul’dan çıkmadan kamp yapmak isteyenlerin buluşma noktası Kilyos. İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan Kilyos, diğer adıyla Kumköy, yaz aylarında İstanbul’da denize girmek isteyenler için eşsiz bir tercih. Ama Kilyos’un güzelliği, sadece yaz ayları ile sınırlı değil.

 

Kalabalıktan uzak, denizle baş başa kamp isteyenler için Kumköy Kilyos kamp alanı oldukça uygun. Üstelik çevresinde restoran, kafe gibi pek çok imkan olduğundan konforlu kamp deneyimi yaşamak için birebir. 

Kilyos’a Nasıl Gidilir? 

Harita

 

Kilyos, İstanbul’un merkezinden yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunuyor. Araçla 1 saatlik yolculukla şehir merkezindeki kalabalıktan çıkıp masmavi denizin size eşlik edeceği kamp alanına ulaşabilirsiniz. 

Hacıllı Köyü, İstanbul

hacilli-koyu-istanbul

 

“Kilyos, şehrin çok içinde.” diyorsanız tamamen doğa ile baş başa kalabileceğiniz sıradaki durağımıza geçme zamanı. İstanbul sınırlarından çıkmadan da doğayla buluşmak mümkün. “Peki, ama nasıl?” diyorsanız rotamızı Hacıllı Köyü’ne çevirelim. 

 

Şile’ye bağlı Hacıllı Köyü, İstanbul kamp alanları arasında popüler bir seçenek. Köyün sınırları içinde yemyeşil bir doğa, ağaçların arasından akan bir nehir ve sesiyle huzur veren bir şelale sizi bekliyor. Nehrin kenarındaki düzlükler, çadırınızı kurmak ve doğanın güzellikleri arasında kamp yapmak için oldukça uygun. Ayrıca nehri takip eden yürüyüş yolunda bir doğa yürüyüşü yaparak Hacıllı Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. 

 

Ancak burada kamp yapmak isteyenler için şunu belirtelim: Hacıllı Köyü kamp alanında tuvalet, duş ve market gibi imkanlar bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına gitmeden önce yanınıza ihtiyaçlarınızı almanızda fayda var. 

Hacıllı Köyü’ne Nasıl Gidilir? 

Harita

 

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Hacıllı Köyü, İstanbul’un merkezinden 100 km uzaklıkta bulunuyor. Araçla yolculuk ise yaklaşık 2 saat sürüyor. 

 

Hacıllı Köyü’ndeki kamp alanlarına ulaşmak için önce Şile’ye gitmeniz gerek. Şile’ye ulaştığınızda ise Ağva yoluna girip Teleköy’e kadar ilerleyin. Teleköy’de karşınıza çıkacak Hacıllı Köyü tabelalarını takip ederek İstanbul’un içindeki bu doğal güzelliğe varabilirsiniz.  

Abant Gölü Tabiat Parkı, Bolu 

abant-golu-bolu

 

Sonbaharda kamp yapma denilince akla ilk gelen seçeneklerden biri tabii ki Abant Gölü. Orman, göl ve dağ manzarasının birleştiği bu doğal güzelliğin içinde isterseniz kendi çadırınızda isterseniz park içerisinde yer alan farklı seçeneklerde konaklama yapabilirsiniz. 

 

Hem kamp hem de gezi için oldukça popüler olan Abant Gölü Tabiat Parkı içinde pek çok imkanı bulmak mümkün. Restoran, kafe, tuvalet ve duş imkanlarının yanı sıra burası, etkinlik konusunda da bir hayli zengin. Çünkü tabiat parkı içerisinde yaşayan canlıları keşfedebileceğiniz bir müze ve yamaç paraşütü yapabileceğiniz eğitim alanları bulunuyor.

Abant Gölü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir? 

Harita

 

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Abant Gölü Tabiat Parkı; İstanbul’dan 270 km, Bolu merkezden ise 34 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’dan yola çıktığınızda yaklaşık 3 saat sonra tabiat parkı kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Erikli Yaylası, Yalova

erikli-yaylasi-yalova

 

İstanbul’un kalabalığından tamamen uzaklaşıp doğanın tüm güzelliklerini keşfetmek ve biraz da yayla havası almak isterseniz Erikli Yaylası tam size göre. 

 

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde yer alan Erikli Yaylası, büyüleyici doğası ile sonbaharın renklerini yakından deneyimlemek için eşsiz bir seçenek. Denizden 600 metre yükseklikte bulunan bu yayla, doğa içinde tertemiz havanın tadını çıkarmak için birebir. 

 

Tabii ki bu güzel yaylanın bize sundukları sadece yemyeşil bir doğa ile sınırlı değil. Yayla içerisinde Çifte Şelale ve Dipsiz Göl gibi doğal güzellikler de kamp deneyiminiz sırasında size eşlik edecek. Bu nedenle Erikli Yaylası’nda kamp yaparken doğa yürüyüşleriyle de tüm bu güzellikleri keşfetmeyi unutmayın. 

Erikli Yaylası’na Nasıl Gidilir? 

Harita

 

Erikli Yaylası, İstanbul’dan 130 km uzaklıkta yer alıyor. Bu yolu araçla gitmek isterseniz yaklaşık 3 saat sonra yaylanın muhteşem doğası ile buluşmanız mümkün.  

 

Ancak daha pratik bir yolculuk arıyorsanız feribotla ulaşım seçeneği de mevcut. İstanbul’dan Yalova’ya arabalı feribotla geçerek Yalova içinden kolaylıkla Erikli Yaylası’na ulaşabilirsiniz. Anadolu Yakası için Pendik İskelesi’nden, Avrupa Yakası için de Yenikapı İskelesi’nden Yalova feribotlarına binebilirsiniz.

 

Feribotla yolculuk ise yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Yalova iskelesine ulaştığınızda da Erikli Yaylası’na 50 dakikalık bir yolculuk sizi bekliyor. Dilerseniz İstanbul’dan Yalova’ya feribotla gelip Yalova araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Garenta Yalova ofisinden araç kiralayarak Erikli Yaylası’na kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Uçmakdere, Tekirdağ

ucmakdere-tekirdag

 

Şimdi, İstanbul’a yakın kamp alanları keşfi için Trakya’ya doğru yola çıkalım. Sıradaki durağımız, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere. 

 

Eski bir Rum köyü olan Uçmakdere, kendine has bir dokusu ve deniz manzarası ile dikkat çekiyor. Köyün sahil bölümü ise masmavi denize karşı kamp yapmak isteyenlerin buluşma noktası. “Orman içerisinde kamp yapmak istiyorum.” derseniz de köyün hemen arkasında yemyeşil ağaçların bulunduğu Ganos Dağı’na çıkabilirsiniz. Ayrıca Ganos Dağı’na çıktığınızda bu dağın eteklerinden yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. 

Uçmakdere’ye Nasıl Gidilir? 

Harita

 

İstanbul’dan 190 km uzaklıkta bulunan Uçmakdere’ye araçla kolaylıkla gidilebilir. İstanbul’dan yola çıktıktan yaklaşık 3 saat sonra yeşil ve mavinin buluştuğu bu güzel köye ulaşabilirsiniz.

 

Tekirdağ merkezden gitmeyi planlıyorsanız da Uçmakdere, buradan 42 km uzaklıkta. 1 saatlik bir yolculukla Tekirdağ’dan Uçmakdere’ye gitmeniz mümkün. Tekirdağ merkezden Uçmakdere’ye gitmek isterseniz Garenta Tekirdağ ofislerinden araç kiralayarak yolculuğunuzu daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsiniz.  


Kısacası sonbaharın güzelliklerini keşfetmek için hem İstanbul’da hem de İstanbul’a yakın pek çok yer bulunuyor. Kısa bir yolculukla şehir hayatından uzaklaşıp doğa içinde küçük bir kaçamak yapmanız mümkün. Ayrıca sadece kamp için de değil, İstanbul’a yakın pek çok gezilecek yer var. “Peki, başka nereler var?” diye merak ediyorsanız “İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler” yazımızı okuyabilirsiniz.