Şehrin Kalabalığından Serin Sulara: İstanbul'da ve İstanbul'a Yakın Denize Girilecek Yerler


20 Temmuz 2023
8444 kez okundu
İstanbul'da Denize Girilecek Yerler
Deneyim

Eşsiz manzaraları ve güzellikleri ile İstanbul büyüleyici bir şehir. Ama bir yandan da kalabalık ve yorucu. Biraz olsun kalabalıktan uzaklaşmak ve kafa dinlemek için ise İstanbul’un sahilleri güzel bir kaçış noktası. Sahillere giderek masmavi deniz eşliğinde bir yürüyüş yapmanın bile insanı rahatlattığı kesin. Ancak özellikle sıcak yaz günlerinde sadece denizin manzarası, rahatlamak için yeterli değil. Çünkü bu masmavi denizin keyfini biraz da yüzerek çıkarmak gerek. 

 

“İstanbul’da denize girilecek yer mi var?” diye düşünüyorsanız hem İstanbul içinde hem de İstanbul’a yakın plajlar olduğunu söyleyebiliriz. O halde plaj çantanızı hazırlayın. Birbirinden güzel plajlarda keyifli bir gün geçirmeye gidiyoruz. 

İstanbul Garenta Ofislerinden Araç Kirala ve Yolculuğa Başla! 

İstanbul’da ve İstanbul’a yakın denize girilecek yerleri keşfetmeden önce tüm bu yerlere nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım. Bu sorunun en pratik ve keyifli cevabı ise Garenta’dan geçiyor. 

 

İstanbul’da denize girilecek yerlerin çoğu, şehir merkezinden uzakta yer alıyor. Yollarda vakit kaybetmeden bir an önce denize ulaşmak ise Garenta ile oldukça kolay. Garenta İstanbul ofislerinden araç kiralayarak ister İstanbul içinde isterseniz İstanbul’a yakın denize girilecek yerlere doğru yapacağınız yolculuğunuzu daha konforlu hale getirebilirsiniz. 

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler 

İstanbul sınırları içinden çıkmadan deniz keyfi yapmak mümkün. O halde gelin, masmavi denizin sadece manzarasının yetmediği ve kendinizi serin sulara bırakmak istediğiniz anlarda hemen gidebileceğiniz İstanbul’da denize girilecek yerleri keşfedelim.

Kilyos Halk Plajı, Sarıyer 

kilyos-halk-plaji

 

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Kilyos, diğer adıyla Kumköy, İstanbul’da denize girmek isteyenlerin ortak noktası. Burada denize girmek için tercih edilen en popüler seçenek ise Kilyos Halk Plajı. Upuzun kumsalı ve plaj içindeki imkanları ile Kilyos Halk Plajı’nda denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

 

Sabah 8’den akşam 6’ya kadar açık olan bu plajda; şezlong, soyunma kabini ve duş gibi imkanlar mevcut. Ayrıca hem plaj içerisinde hem de çevresinde işletmeler bulunuyor.  Böylelikle Kilyos’ta geçireceğiniz plaj gününü güzel bir akşam yemeğiyle sonlandırmanız mümkün. 

Ağva Plajı, Şile 

agva-plaji-sile

 

Şimdiki durağımız İstanbul’da denize girilecek yerler arasında akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Ağva. Şile ilçe sınırları içerisindeki Ağva’nın en uzun plajı olan Ağva Plajı, yaz aylarında kendini serin sulara atmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki bu plajın çevresinde ise yürüyüş parkurları, voleybol ve basketbol sahaları bulunuyor. Bu nedenle hem spor yapıp hem de denizin keyfini çıkarmak için oldukça uygun. Plaj içerisinde ise şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti bulunuyor. Ama kendi malzemelerinizi götürerek de plaj alanından yararlanabilirsiniz.  

 

Ancak şunu belirtelim: Denizi sığ ama genellikle dalgalı olan Ağva Plajı’nda dalgaların yoğun olduğu günler, güvenlik sebebiyle denize girilmeye izin verilmiyor. Bu nedenle gitmeden önce hava durumunu kontrol etmekte fayda var. Eğer çok rüzgarlı değilse bu upuzun sahilde yazın vazgeçilmez üçlüsü deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 

Poyrazköy Plajı, Beykoz 

poyrazkoy-plaji-beykoz

 

Yeşilin ve mavinin buluştuğu Poyrazköy Plajı, doğallık ve durgun bir deniz arayanlar için oldukça uygun. Dalgasız denizi ve kum sahili ile dikkat çeken bu plaj ise Beykoz ilçesinde yer alıyor. 

 

Poyrazköy Plajı, Ağva ve Kilyos plajlarına nazaran daha küçük bir sahile sahip. Plaj içerisinde de çok fazla imkan yok. Bu nedenle gelirken sandalye, şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızda fayda var. 

 

Plajın etrafında ise küçük balıkçı restoranları bulunuyor. Denizin keyfini çıkardıktan sonra İstanbul’un balıkçı kasabası olarak bilinen Poyrazköy’de güzel bir yemekle gününüzü tamamlayabilirsiniz. 

Madam Martha Koyu, Burgazada

madam-martha-koyu

 

Madam Martha Koyu, Burgazada’nın hatta İstanbul’un adeta saklı cenneti. Kalabalıktan uzaklaşıp huzur bulmak isteyenler için Madam Martha Koyu en uygun tercih. 

 

Burgazada İskelesi’nden yaklaşık 20 dakika yürüdükten sonra Madam Martha Koyu’na ulaşmak mümkün. Ancak koya yaklaştıkça toprak bir yoldan koya doğru inmeniz gerekli. Bu nedenle giderken yürüyüş ayakkabılarınızı giymenizde fayda var. Yol bitince de ağaçların arasındaki masmavi deniz manzarası sizi karşılıyor. 

İstanbul’a Yakın Denize Girilecek Yerler 

Denizin ve güneşin tadını çıkarmak için İstanbul sınırlarından çıkıp daha farklı yerler de keşfedebilirsiniz. Başka şehirlerde olsalar da sadece 1-2 saatlik yolculukla ulaşabileceğiniz İstanbul çevresinde pek çok plaj bulunuyor. “Peki, nerede bu plajlar?” diyorsanız İstanbul’a yakın denize girilecek yerleri keşfetmeye başlayalım. 

Kefken ve Kerpe, Kocaeli 

kefken-kerpe-kocaeli

 

İstanbul’dan yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta bulunan Kefken ve Kerpe, Kocaeli’nin doğal güzellikleri ile büyüleyen sahil kasabaları. Kefken ve Kerpe arası sadece 8 km olduğu için gittiğinizde iki yeri de keşfetmeniz mümkün. Karadeniz kıyısındaki bu iki bölge, mavi bayraklı suları ve adeta resim gibi doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. 

 

Kefken’de Kapri Plajı, Yeşilkoy, Midye Koyu ve Kumcağız Sahili gibi pek çok plaj bulunuyor. Ancak Kumcağız Sahili hariç diğer plajların bulunduğu yerler kayalık. “Denizin keyfi, kumsalla çıkar.” diyorsanız o halde sizin için uygun tercih Kerpe. Çünkü Kerpe Halk Plajı ve hemen devamındaki Sosyete Plajı, geniş bir kumsala sahip. İçerisinde ise soyunma kabini, duş ve şezlong gibi imkanlar mevcut. 

 

Tercihiniz hangisi olursa olsun Kefken ve Kerpe’ye gittiğinizde deniz keyfinizi bitirdikten sonra gün batımında pembe rengi ile büyüleyen Pembe Kayaları da ziyaret etmeyi unutmayın. 

Şarköy, Tekirdağ 

sarkoy-tekirdag

 

İstanbul’dan yaklaşık 2 buçuk saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Tekirdağ’ın ilçesi Şarköy, İstanbul’a yakın denize girilecek yerler arasında. 

 

Mavi bayraklı denizi ile dikkat çeken Şarköy, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun sahiline sahip. Bu upuzun sahil boyunca ise hem herkesin rahatlıkla kullanabileceği halk plajları hem de özel işletmeler tarafından hizmet veren plajlar yer alıyor. 

 

Şarköy’ün denizi ise genel olarak çakıllı. Bu nedenle Şarköy’e giderken plaj çantanıza deniz ayakkabınızı da mutlaka koyun. 

Kıyıköy, Kırklareli 

kiyikoy-kirklareli

 

Şimdi de Tekirdağ’dan çıkıp Trakya’nın bir diğer ili olan Kırklareli’ne geçelim. Son durağımız, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı küçük bir balıkçı kasabası olan Kıyıköy. 

 

Yemyeşil ormanları ve mavinin en güzel tonlarını içinde barındıran denizi ile dikkat çeken Kıyıköy, İstanbul’dan yaklaşık 2 saat uzaklıkta. İstanbul’a oldukça yakın Karadeniz kıyısındaki bu kasabadaki Kıyıköy Halk Plajı ve Selvez Koyu, popüler plajlar arasında. Ama doğanın içinde ve daha sakin bir yer arıyorsanız yeşillikler arasında kalan Poliçe Koyu ve Panayır İskelesi Koyu’nu da tercih edebilirsiniz.


Kısacası İstanbul’un içinde olduğu kadar çevresinde de denize girebileceğiniz ve şehrin kalabalığından uzaklaşıp küçük bir kaçamak yapabileceğiniz birbirinden güzel yerler bulunuyor. Daha fazla yer keşfetmeye devam etmek isterseniz de “İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler” yazımızı okuyabilirsiniz.