Güneş’e Yolculuk: Yazı Bitirmeyen Akdeniz'in En Güzel Köyleri


20 Eylül 2022
19791 kez okundu
Akdeniz Bölgesinin En Güzel Köyleri
Rota

 

Yaz ayları bitse de güneşi yakalama arzusu, doğal güzelliklerin peşinden gitme isteği bitmiyor. Büyük şehirlerdeki kalabalık, gürültü ve trafikten kaçmak isteyenler köy yollarına düşüyor. Ülkemizin güney kıyıları ise yaz mevsimini en güzel yaşayan yerler arasında başı çekiyor. Mevsim sıcakları batı ve doğuda düşse de Akdeniz sahilleri ve köyleri yazı bitirmeme konusundaki ısrarını yitirmiyor.

Siz de yazın hiç bitmediği, doğal yaşama sahip olan bir sahil kasabası arıyorsanız seyahatinizi planlamanız için birden fazla önerimiz olacak. “Akdeniz’in iç ısıtan ve doğal güzelliklere sahip toprakları ne güne duruyor!” cümlesine katılıyorsanız önereceğimiz yerler tam size göre! Bu güzel yolculuk için bir araca ihtiyacınız varsa Garenta araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. 

 

Muğla, Antalya, Hatay şehirlerinin doğal duraklarını içeren bu köy yolculuğuna hazırsanız başlayalım!

Fethiye Köyleri: Huzuru Yakalama Zamanı

fethiye-koyleri

 

Muhteşem denizi ve etkileyici doğasıyla Fethiye, Muğla’nın en popüler turizm merkezlerinden biri. Aynı zamanda gezip huzuru yakalayabileceğiniz pek çok köyü de bulunuyor. Bu sebeple sizin için bu köylerin arasından iki farklı durağı seçtik. Köyleri anlatmaya geçmeden önce bu güzel köylerde kamp yapabileceğinizi de hatırlatalım. İşte, Fethiye sahil köyleri:

Faralya: Gizli Bir Cennet

faralya-fethiye

 

Diğer adıyla Uzunyurt, 2013 yılında The Times tarafından Türkiye’deki gizli tatil cennetlerinden biri olarak seçilmiş bir köy. Tabii bu durumun birden çok sebebi var: Geniş kumsalı, pırıl pırıl denizi, 80 çeşitten fazla kelebeğe ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi, mavi bayraklı denizi… Ayrıca doğaseverlerin sıkça tercih ettiği Kabak Koyu buraya hayli yakın. Trekking seviyorsanız Likya Yolu’na da ev sahipliği yapan Faralya’yı ziyaret edebilirsiniz.

Kayaköy: Doğayı Kucaklama Noktası

fethiye-kayakoy

 

Kayaköy; Rumlar tarafından terk edilmiş hayalet bir köy olarak görünen, aslında taş evleri ve harika manzaralarıyla tarihin içerisinde yürümenize imkân tanıyan bir güzergâh. Denize direkt kıyısı yok, ancak hayli yakın. Likya Yolu’nu kullanarak bir doğa yürüyüşü sonrasında plaja ulaşabilirsiniz. Köyde konaklanabilecek kamping, tiny house, butik otel gibi seçenekler bulabilirsiniz. Huzurlu ve keyifli gün batımları yakalamak, doğayı kucaklamak için uygun bir lokasyon olduğunu söyleyebiliriz.

Antalya Köyleri: Bitmeyen Yaz Mevsimi

antalya-koyleri

 

Akdeniz ikliminin en huzurlu havalarını yaşatan güzel Akdeniz köyleri tabii ki Antalya sınırları içerisinde de mevcut. El değmemiş duraklar ve büyüleyici manzaralar eşliğinde bir yolculuk yapmak isterseniz bu köylere mutlaka göz atın. 

 

Üçağız Köyü: Eşsiz Manzaralarkekova-antalya

 

Antik dönem ismiyle Theimussa, Demre’nin küçük bir köyü. Antalya sınırları içerisinde yer alan köyün büyük bir depremden önce Kekova Adası’na bağlı olduğu biliniyor. Kekova’nın en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan köyün hemen yakınlarında da bir antik kent bulunuyor. Ulaşımı kolay olmadığı için bu etkileyici güzellikler hala el değmemiş bir şekilde bekliyor. Dilerseniz bu bölgede tekne turu da yapabilirsiniz.

Çıralı Köyü: Dinlenme ve Yenilenme Dönemine Geçiş

cirali-antalya

 

Kemer’e bağlı Çıralı Köyü, Beydağları Sahil Millî Parkı sınırları içerisinde yer alıyor ve Olimpos ile aynı sahil şeridini paylaşıyor. Mavi bayraklı plaja sahip bu durak, pırıl pırıl berrak bir denizin keyfini çıkarmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Dinlenmek, yenilenmek istiyorsanız Çıralı’ya mutlaka uğrayın.

Anamur Köyleri: Her Mevsim Günlük Güneşlik

antalya-anamur

 

Anamur; Mersin il sınırlarında, Akdeniz kıyısında, muzuyla nam salmış güzel bir ilçemiz. Mevsim ne olursa olsun havası her daim günlük güneşlik olan bu bölgede de gezilecek pek çok köy var. İşte, onlardan birkaçı:

Ovabaşı Köyü: Portakal Kokularının Peşinde 

ovabasi-koyu

 

Portakal çiçeği kokusunu içinize çekmek, portakal bahçelerinde vakit geçirmek isterseniz Anamur’un Ovabaşı Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Portakal konusunda yerel bir marka olan Ovabaşı, Köşebükü Mağarası ile de “şifa merkezi” diyebileceğimiz bir durak. 20.000 yıllık bir geçmişe sahip olan bu mağaranın havasının özellikle astım hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Mağaraya giriş ise ücretsiz.

Kaledibi Köyü: Denizin Tadını Çıkarma Vakti

kaledibi-koyu

 

Mersin’de doğal bir geziye çıkmışken güzel koylara sahip olan köylere uğramamak olmaz. Kaledibi, Toslaklar ve Lalezar koylarına ev sahipliği yapan bir köy. Lalezar; sessiz, sakin, rüzgârsız bir koy. Toslaklar ise genellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği, sayıca daha fazla tesise ve olanağa sahip, yine temiz ve sakin denizi olan bir koy. İnanılmaz ama gerçek: iki koyun girişi de ücretsiz. 

 

Yazımızın burada sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Şifa Yolunda Road Trip: Marmara Bölgesi'ndeki Termal Duraklara Doğru başlıklı yazımıza geçebilirsiniz.