Yolüstü Lezzet Durakları: İstanbul'dan Çanakkale'ye Doğru


01 Eylül 2022
27883 kez okundu
İstanbul'da Çanakkale'ye Lezzet Durakları
Rota

Havalar ısındığına göre artık denizin, güneşin ve muhteşem doğanın tadını çıkarabileceğimiz güzergahlara doğru yola çıkabiliriz. Ülkemizin her yanı bambaşka güzelliklerle dolu. Kuzey Ege de bunun için en doğru adreslerden biri diyebiliriz.

 

Araba ile yolculuğunun en güzel yanlarından biri yolüstü lezzet duraklarını keşfedebilmek. Bazı lezzetler var ki yoldan saptırır, yolu uzatır, keyiflendirir. Biz bu sefer yolunuzu uzatmayan, damakları şenlendiren önerilerde bulunmaya geldik. Peki, siz İstanbul’dan Çanakkale’ye uzanan yolüstü lezzet duraklarında bir mola vermeye ne dersiniz? 

 

Öncelikle İstanbul’dan Çanakkale’ye gitme yollarından bahsedeceğiz. Her yol bambaşka bir lezzete çıkıyor. Bunu da önden söyleyelim. İster en kısa yolculuk mesafesine ister bir lezzet keşfine göre güzergâhınızı belirleyin, yolculuğun sonunda mideniz güzel lezzetlere, gözünüz ise güzel manzaralara doymuş olacak!

İstanbul'dan Çanakkale'ye Nasıl Gidilir?

istanbuldan-canakkaleye-nasil-gidilir

 

İstanbul’dan Çanakkale'ye gitmenin 3 farklı yolu var. Anadolu yakasından Çanakkale’ye gidecekseniz O-5 ve E90 kara yolu üzerinden yaklaşık 390 km uzunluğunda ve 4.5 saat sürecek bir yolculuk sizi bekliyor demektir. Köprüden geçmeyip  E84 kara yolunu tercih ederseniz Eceabat’ta feribotu kullanarak da Çanakkale’ye geçebilirsiniz. 

Harita

 

Avrupa yakasından Çanakkale’ye gideceksiniz E84 kara yolu ve Malkara - Çanakkale Otoyolu/O-6 yolunu kullanarak 300 km’lik mesafeyi 3.5 saatlik bir yolculukla tamamlayabilirsiniz.

Harita 

 

Bu iki yola alternatif olarak Yenikapı - Bandırma feribotunu kullandıktan sonra E90 kara yolu üzerinden Çanakkale’ye ortalama 5 saat sürecek bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu yolu tercih ederseniz ortalama 290 km’lik bir yol katetmiş olacaksınız.

Harita 

 

Eğer bir araca ihtiyacınız varsa da İstanbul’da size en yakın Garenta şubesinden araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

İstanbul'dan Çanakkale'ye Giderken Hangi Şehirlerden Geçilir?

Çanakkale’ye giderken 3 farklı güzergâh kullanabileceğinizden bahsetmiştik. Bu güzergahlarda isterseniz Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir şehirlerinden geçerek; isterseniz de Tekirdağ ve Edirne’den geçerek Çanakkale yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

İstanbul - Çanakkale Arası Lezzet Durakları

Şimdi güzel şeylerden söz etme zamanı. Yolculuğun molalarını dinlenme tesislerine bırakmak istemeyenler, keyifli yemekler tadıp damaklara ve zihinlere lezzetli bir anı bırakmak isteyenler! Siz şehir şehir dolaşmaya başlamadan biz önerilerimize başlayalım:

Otantik Gurme: Anadolu Lezzetlerini Kahvaltıda Yakalama Zamanı

izmitte-kahvalti

 

Yolculuğa güzel bir kahvaltıyla başlamak isteyenleri Otantik Gurme’ye doğru alalım. İzmit kahvaltı mekanları içerisinde en çok memnun kalacağınız yerlerden biri. Kahvaltıda sunulan her şey Anadolu lezzetlerinden oluşuyor. Hemen hemen tüm ürünler farklı şehirlerin özel ürünleri. Hem glutensiz hem de vegan seçeneklere sahip bir mekan. Listenizde yer almayı kesinlikle hak ediyor.

Abdal Simit Fırını: Eşsiz Simitler ve Tahinli Pidelerle Yol Arkadaşlığı ​​

yol-ustu-lezzet-duraklari-simit

 

Bursa’nın en çok sevilen simit fırını Abdal Simit Fırını’nı anmadan geçmek olmaz. Öyle ki muhteşem kokuların izinde günün her saati fırının önünde uzun kuyruklar oluşabiliyor. Buradaki simit de tahinli pide de (Bursalılar “tahanlı pide” diyor.) yol uzattırır, keyfe keyif katar. Bursa’nın ucundan kenarından geçerken dahi mutlaka uğranılması gereken bir durak, bizden söylemesi.

Ömür Köftecisi 1965: Daha Önce Yediğiniz Köfteleri Unutma Vakti

yol-ustu-lezzet-duraklari-kofte

 

Dededen toruna yıllardır aynı lezzeti korumayı başaran bir dükkan. Üstelik etler de kendi çiftliklerinden geliyor. Bursa iskender, İnegöl köfte gibi lezzetlerin yanı sıra sütlü kadayıfa da bir şans vermenizi öneririz. 

Kebapçı İskender: En İyi İskender Nerede Yenir Tartışmasına Son Verme Durağı

kebapci-iskender

 

“Bursa’da ne yenir?” sorusunun en popüler cevabının “iskender” olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, nerede yenir? Kebapçı İskender bu lezzeti 4 kuşaktır aktaran yerlerden. İster Kayhan Çarşısı’ndaki dükkana, ister “mavi dükkan”a uğrayıp iskender kebaptan tadabilirsiniz.

Yeşil Pideli Köfte: Duyanlara Duymayanlara Lezzetli Bir Çağrı

yesil-pideli-kofte

 

Pideli köfteyi duymayanlar varsa yerinde yemeyi öneriyoruz. Kayhan Çarşı’da yer alan Yeşil Pideli Köfte de bu lezzeti tatmak için en uygun yerlerden biri. Üstelik cuma günü uğrarsanız köftenin üstüne farklı bir lezzet olan süt helvası da ikram olarak geliyor.

Ünal Peynircilik: Yolüstünde Lezzetli Bir Durak

yol-ustu-lezzet-duraklari-peynir

 

Tekirdağ Malkara girişinde mola vermek için harika bir durak. Güzel bir peynir tatmak, lezzetli bir tost yemek isterseniz Ünal Peynircilik’e yoldan geçerken uğrayabilirsiniz.

Öz-En Et Lokantası: Yolu Uzatmak İçin Lezzetli Bahane

yol-ustu-lezzet-duraklari-et

 

Satır et ve kuzu pirzola konusuna zaafı olanlar, haydi buyurun Öz-En Et Lokantası’na. Keşan’ın Yenimuhacir köyünde bulunan lokanta için Malkara’dan Keşan’a uğramak gerekiyor. Yolu biraz uzatsa da her yerde bulamayacağınız bir lezzet olduğunu söyleyelim, yola siz karar verin. 

Çamlıbel Restaurant: Et Kokularının Peşinde

istanbuldan-canakkaleye-ne-yenir

 

Çamlıbel de Öz-En gibi satır et konusunda iddialı yolüstü lezzet duraklarından. Vedat Milor lezzet rehberinde “Kuzunun kokusu ve yağı mest edici derecede. Ciğer sarması da o yörenin en iyilerinden biri.” diyor. Bahçesinde oturup lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bu durak,

Keşan’da İstanbul Yolu 1. km’de yer alıyor. 

Şirin Kokoreç: Kokoreçseverler İçin Bir Mabet

istanbuldan-canakkaleye-lezzet-duraklari-kokorec

 

Keşan’ın bir diğer lezzet durağı Şirin Kokoreç. Eğer kokoreç sevdalısıysanız yolunuzu mutlaka buraya düşürmelisiniz. Lezzetli ve kaliteli süt kuzu kokoreç her yolüstü durakta bulunmaz. Şirin Kokoreç için ise Çamlıbel Restaurant’ı geçip döner kavşaktan Edirne - Çanakkale yolu E/87 yönünden 3. çıkışa gitmeniz gerekiyor. 

Tarihi Zafer Peynir Helvacısı: Uğramadan Olmaz

peynir-helvasi

 

Peynir helvasını daha önce yemiş olabilirsiniz, ancak bu helva diğerlerine hiç benzemiyor. Gerçek peynir helvası deneyimi için Gelibolu peynir helvasının 70 yıllık mekanı Tarihi Zafer Peynir Helvacısı’na uğramak gerek. Burada peynir helvası haricinde kendi üretimleri olan reçelleri ve peynirleri de bulabilirsiniz. 

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız uzun yolculuklarınızı uygun fiyatlı kılacak “Gezmeyi Sevenler İçin: 2022'nin En Az Yakan Araç Modelleri” yazımıza geçebilirsiniz.