Virajlı Yolların Ustalarına Özel: Antalya - Mersin Road Trip


28 Kasım 2022
20152 kez okundu
Antalya Mersin Yolculuk Rehberi
Rota

Araçla uzun yolculuğa çıkmak, geze geze bölgeleri keşfetmek büyük bir keyif. Türkiye’nin de birçok bölgesinde mevsim ne olursa olsun muhteşem manzaralar sunan, her durakta ayrı huzur veren yerler bulunuyor. Peki, bu güzel durakların arasında bir road trip yapmaya ne dersiniz?

 

Özellikle virajlı yollarda araç kullanmayı, yüzlerce kilometre boyunca dolaşmayı seviyorsanız Antalya ile Mersin arası bu yolculuk için biçilmiş kaftan. Tabii yolculuk boyunca her mevsim güneşe kendini teslim eden bu iki şehir arasında gezilecek pek çok durak da olacak. Biz de bu yazımızda yolculuğunuzu planlamanıza yardımcı olacak bir rota hazırladık. Hazırsanız Antalya - Mersin rotasından bahsetmeye başlayalım.

Antalya'da Araba Kirala ve Yolculuğa Başla

antalya-araba-kirala Uçakla Antalya’ya geldiniz diyelim. Hemen havalimanında Garenta araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek kendinize uygun bir araç seçebilirsiniz. Burada aracınızı kiraladıktan sonra Antalya’dan Mersin’e doğru gerçekleşecek keyifli yolculuğunuzu başlatabilirsiniz.

 

Bu güzel yolculuğa Mersin’den başlamak isterseniz Mersin araç kiralama seçeneklerinden de faydalanabileceğinizi hatırlatalım. 

Antalya - Mersin Arası Kaç Km?

Harita

Antalya’dan Mersin arası, kıyı şeridi boyunca devam eden Mersin - Antalya Yolu/D400 karayolu üzerinden yaklaşık 470 kilometre. 

Antalya - Mersin Arası Kaç Saat?

Antalya Mersin yolu arası, hiç mola vermezseniz yaklaşık 7.5 saat sürüyor. Direksiyonu yol üstü gezilecek duraklara çevirip molalarla ve manzaralarla yolculuğu tüm güne yayabilirsiniz.  

Antalya - Mersin Arası Birbirinden Güzel Duraklar

Akdeniz Bölgesi ülkemizin şanslı noktalarından. Hem iklim şartları her daim iyi hem doğal güzellikleri görülmeye değer. Aynı zamanda tarihi ve turistik yerleri bakımından oldukça zengin. Bu yolu bir tatil yolu olarak değerlendirebilirsiniz. Çünkü yol üstündeki her durak başka bir güzellik sunacak.

 

Side, Alanya, Anamur, Narlıkuyu, Kızkalesi ve Erdemli mutlaka ziyaret etmeniz gereken güzel duraklar arasında yer alıyor. Gelin, biraz da gezebileceğiniz yerlerden detaylıca bahsedelim.

Side’de Gezilecek Yerler

side-gezilecek-yerler Antalya şehir merkezinden ayrıldıktan sonra bu güzel yoldaki ilk durağımız Side. Manavgat’a bağlı olan Side’de doğal ve tarihi duraklar bulabilirsiniz. Side gezilecek yerler başlığı için ilk önerimiz ise Manavgat Şelalesi. Gürül gürül akan suyun etrafındaki yemyeşil ağaçlar içinizi ferahlatacak. Aynı zamanda farklı balık ve kuş türlerini burada bulabilirsiniz.

 

Sonrasında Türkiye’nin en uzun kanyonlarından birine ev sahipliği yapan Köprülü Kanyon Milli Parkı’na uğrayabilirsiniz. Macera seviyorsanız burada mutlaka rafting yapmanızı öneririz. Sakince etrafı keşfetmek isterseniz de botla bir tura çıkabilirsiniz. Buraya gelmişken alabalık yemeyi de unutmayın.

 

Tabii ki Side’den geçerken tarih kokan Side Antik Kenti’ne uğramamak olmaz. M.Ö 7. yüzyılda kurulmuş şehir, etkileyici mimari yapısı ve harika manzarasıyla görülmeye değer. Eğer tarihi durakları ziyaret etmeyi seviyorsanız Antalya sınırları içerisinde görülmesi gereken diğer antik kentleri “Keşif Zamanı: Antalya'da Mutlaka Görülmesi Gereken Antik Kentler” yazımızda bulabilirsiniz.  

Alanya’da Gezilecek Yerler

alanya-gezilecek-yerler

Bu uzun yolu keyifli kılacak bir başka durak da Alanya. Antalya sınırları içerisinde yer alan bu turizm ilçesinde gezilecek yer çok. Mesela yağmur ve kar sularının kireç taşlarını eritmesiyle doğal olarak oluşmuş Dim Mağarası’nı ziyaret etmeye ne dersiniz? Çam ağaçlarının çevrelediği bu yer, ülkemizin en güzel mağaralarından birine ev sahipliği yapıyor. Turizme açılan ilk mağara olan Damlataş Mağarası da Alanya sınırlarında bulunuyor. Yani Alanya’ya gelmişken küçük bir mağara turu yapabilirsiniz.

 

Yumuşacık kumlar ve berrak bir denizde yüzmek ya da kenarında vakit geçirmek için ise ünlü Kleopatra Plajı’na gidebilirsiniz. Alanya’yı tepeden gören, büyüleyici deniz manzarası sunan tarihi bir yere gitmek isterseniz de Alanya Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Mersin’de Gezilecek Yerler

mersin-gezilecek-yerler

Side ve Alanya’nın ardından Mersin’e doğru kıvrılan yola devam edebilirsiniz. Güzel duraklara yenilerini eklemek için iyi bir adrestesiniz. Mersin’de gezilecek yerlere Anamur’la başlayabilirsiniz. Antik kent ziyaretlerine devam etmek isterseniz Anemurium Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Türkiye’nin en güzel muzlarının yetiştiği Anamur’da bir muz serasına uğrayabilirsiniz. 

 

Doğal yollarla oluşmuş Cennet Cehennem Obrukları, Mersin’in turistik yerleri arasında bulunuyor. Cennet Obruğu’nun içerisinde Helenistik Döneme ait Zeus Tapınağı ve mağara kilisesi bulunuyor. Narlıkuyu’dan geçerken mutlaka uğranılması gereken doğal bir durak olduğunu söyleyebiliriz. Hemen ilerisindeki Astım Mağarası’na da uğrayabilirsiniz. Mağara hem fotojenik hem de astım hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. 

 

Erdemli’de bulunan Kızkalesi, Mersin’in sembol yerlerinden. Yolculuğunu burada sonlandırıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 


Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek isterseniz Deniz ve Doğa Manzaralarının Peşinde: Göcek-Kaş Road Trip Rotası yazımıza geçebilirsiniz.