Nefes Alma Durakları Arayanlara: Sakarya Gezi Rehberi


28 Kasım 2022
18549 kez okundu
Sakarya Gezilecek Yerler
Deneyim

Kaostan kaçmak, doğaya koşmak… Doğada vakit geçirmeyi seviyorsanız aklınızdan geçen istekler arasında bu iki eyleme de yer veriyorsunuzdur. Mevsim ne olursa olsun şehir manzaralarını göl manzaralarıyla değiştirmek, ormanlarda yürümek, tertemiz oksijenle nefes almak en büyük hakkınız. 

 

Kamp yapmayı seviyorsanız, göl kenarlarında oturmayı hayal ediyorsanız size uygun bir yer önerelim. Sakarya, farklı doğal güzelliklere ev sahipliği yapan duraklardan biri. Üstelik İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi şehirlere de hayli yakın konumda bulunuyor. O halde, Sakarya gezi rehberine geçelim.

Huzura ve Doğaya Doğru: Sakarya’da Gezilecek Yerler

Sakarya’da gezilecek yer çok elbette. Sakarya şehir merkezine geldiğinizde yapmanız gereken, rotanızı doğal duraklara göre çizmek. Şehir hayatından yarım saat gibi bir sürede uzaklaşacak, ruhunuzu huzurla, ciğerlerinizi ise oksijenle dolduracaksınız. 

 

“Sakarya’da gezilecek doğal yerler nerede, nasıl giderim?” diye soracak olursanız rehberimiz size yardımcı olacak. Haydi başlayalım!

Sapanca Gölü

sapanca-golu

Sakarya’nın en popüler noktalarından biri olan Sapanca Gölü, her mevsim doğal güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Buraya geldiğinizde huzurlu göl manzarasına karşı kahvaltınızı yapıp çayınızı yudumlayabilirsiniz. İsterseniz bisikletle küçük bir gezi ya da doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz. Sapanca Gölü’nün, konaklamak için de pek çok farklı seçenek sunduğunu söyleyebiliriz.

 

Hafta sonunu değerlendirmek isterseniz Sapanca Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz.

Sapanca Gölü Nerede?

Sakarya'ya bağlı olan Sapanca ile İstanbul arası yaklaşık 140 km. Bu mesafeyi O-4 yolu üzerinden 100 dakika civarında alabilirsiniz. Eğer bir araca ihtiyacınız varsa da Garenta İstanbul şubelerinden araç kiralama yapabilirsiniz.  

 

Aynı şekilde Kocaeli ve Bursa gibi yakın şehirlerde bulunan araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Acarlar Longozu

acarlar-langozu Endemik bitkiler, nilüferler, yaban ördekleri… Acarlar Longozu, her yerde bulamayacağınız doğanın eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapıyor. Şehirden kaçıp doğaya koşma isteği uyandıran bu yer aynı zamanda kuş gözlemciliği için de kullanılan bir durak. 1. Derece Doğal SİT alanı olan longoz her mevsim başka renk, her mevsim başka güzel. 

 

Acarlar Longozunun içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz yerler bulunuyor. Longozun kamp alanında hem konaklayabilir hem de piknik yapabilirsiniz. Civarda bulunan bungalovları da konaklamak için değerlendirebilirsiniz. 

Acarlar Longozu Nerede?

Harita 

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozu, Sakarya şehir merkezine yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden 1 saat gibi bir sürede longoza ulaşabilirsiniz. Araca ihtiyacınız varsa da Sakarya Garenta şubesinden araç kiralama yapabilirsiniz. 

Poyrazlar Gölü

poyrazlar-golu

Poyrazlar Gölü özellikle kampseverlerin her mevsim tercih ettiği, doğanın tüm renklerini kucaklayan eşsiz bir yer. Kışın bembeyaz kar manzaralarının, bahar ve yaz aylarında yemyeşil ağaçların, sonbaharda ise kahverengiye dönen yaprakların arasında yürüyüşler yapabilirsiniz. Göl ve ormanın iç içe olduğu bu güzel oksijen dolu durakta piknik de yapılabiliyor. Daha sakin bir ortam yakalamak isterseniz pazar günlerini tercih etmemenizi öneririz. 

 

Konaklama seçenekleri arasında dağ evleri ve göle yakın bungalov evler bulabilirsiniz. Ayrıca kamp yapılacak farklı yerler de mevcut.

Poyrazlar Gölü Nerede?

Harita

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’nın içerisinde bulunan göl, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yer alıyor. Sakarya şehir merkezine de yaklaşık 23 km uzaklıkta bulunuyor. D650 kara yolu üzerinden yarım saat gibi bir sürede Poyrazlar gölüne ulaşabilirsiniz.  

Doğançay Şelalesi

dogancay-selalesi

Kaynak

Doğançay Şelalesi de saydığımız diğer doğal duraklar gibi özel manzaralara sahip bir nokta. Burayı diğer yerlerden ayıran özelliği ise zorlu yürüyüş parkurlarına sahip olması. Eğer macera seviyorsanız ve zorlanıp eğlenebileceğiniz bir yürüyüş parkuru arıyorsanız Doğançay Şelalesi tam size göre. Şelaleyi yılın her günü hiçbir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

Doğançay Şelalesi Nerede?

Harita

Şelale, Sakarya’nın bir ilçesi olan Geyve’nin Doğançay Mahallesinde yer alıyor. Doğançay ile Sakarya arası yaklaşık 15 km. Bu yolculuğu D650 karayolu üzerinden yarım saat gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz. 


Bu önerimiz ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek isterseniz Doğanın İçinde Yeşilin Peşinde: Rize-Artvin Road Trip yazımıza geçebilirsiniz.