Sonbaharda Başka Güzel: Türkiye’nin En Güzel 6 Kamp Rotası


30 Ekim 2023
2008 kez okundu
Türkiye'de ki En İyi ve En Güzel Kamp Alanları
Deneyim

 

Doğanın dönüşümüne yerinde tanıklık etmek kadar güzel bir şey var mı? Hele bir de ülkemiz kamp yerleri açısından oldukça zengin alternatiflere sahipken… Siz de sonbaharın tadını kamp yaparak çıkarmak isteyenlerdenseniz size bazı rota önerilerimiz var. O halde, kamp çantalarınızı hazırlayın ve Türkiye’nin en güzel kamp yerlerine doğru yola çıkalım. 

Delikli Koy, İzmir

delikli-koy-aspava

İzmir’in Alaçatı ilçesinde yer alan Delikli Koy; ülkemizin en güzel çadır kamp yerleri arasında ilk sıralarda geliyor. Sert rüzgârları ile meşhur bir denizi ve voleyboldan trekkinge kadar farklı aktiviteleri deneyimleyebileceğiniz doğal alanları ile sporu kampla birleştirmek isteyenler için Delikli Koy camping bölgesi eşsiz bir destinasyon.

Delikli Koy’a Nasıl Gidilir?

Harita

İzmir merkezden 1 saatlik mesafede yer alan Delikli Koy’a İzmir Garenta ofislerinden araç kiralayarak kolayca ulaşabilirsiniz. Tabii bölgede herhangi bir özel işletme bulunmaması nedeniyle yeme-içme alışverişinizi yaparak kamp alanına gitmeyi unutmayın. 

Akbük Koyu, Muğla

akbuk-koyu-mugla

Birkaç farklı kamp alanının yer aldığı Akbük’te Azmakbaşı Camping, Fullmoon Kamping, Doğa Restoran Kamping, Alpine Beach Kamping gibi pek çok tesis yer alıyor. Akbük Koyu’nun ülkemizdeki pek çok kamp alanına göre en büyük farkı ise ekolojik köy konseptini benimsemiş olması. Bölgede isterseniz kendi çadırınızda konaklayabilir, isterseniz kamp alanlarında yer alan bungalov evleri kiralayarak doğanın tadını dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz. 

Akbük Koyu’na Nasıl Gidilir?

Harita

Akbük Koyu, Aydın’ın Didim ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Ancak ulaşım için en kısa yol, Akbük’ün güney bölgesinin bağlı olduğu Muğla’dan geçiyor. Muğla Garenta ofislerinden veya Aydın Garenta ofislerinden size en yakın lokasyonu tercih edip dilediğiniz aracı kiralayarak Gökova Körfezi üzerinden Akbük Koyu’na rahatça ulaşabilirsiniz.

Akbük’e Didim’den 30, Milas’tan ise 45 dakikalık yolculukla varabilirsiniz. 

Şahinler Tabiat Parkı, Ankara

sahinler-tabiat-parki-ankara

Ankara’da yer alan Şahinler Tabiat Parkı, özellikle sessiz sakin bir atmosferde vakit geçirmek isteyenler için ülkemizin en iyi kamp yerleri arasında bulunuyor. Bölgede tuvalet, elektrik, otopark, içme suyu, bulaşık tezgahı mevcut. Ayrıca trekking rotalarını takip ederek hem Şahinler Göleti’ni hem de bölgedeki gizli gölleri keşfedebilirsiniz. 

Şehir içinde karavan kamp alanları arayanların, bitki fotoğrafçılığına meraklı olanların, trekking ve hiking için keşfedilmemiş rotaları hedefleyenlerin Şahinler Tabiat Parkı’nda çok keyifli vakit geçireceği kesin 

Şahinler Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Harita

Günübirlik kamp veya piknik için girişin ücretli olduğu Şahinler Tabiat Parkı, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi sınırlarında yer alıyor. Ankara - İstanbul kara yolu üzerinde bulunan bu kamp alanına Ankara Garenta ofislerinden araç kiralayarak ulaşabilirsiniz.

Şahinler Tabiat Parkı’na Ankara’nın farklı noktalarından Kızılcahamam’a ulaşım sağladıktan sonra 30 dakikalık bir yolculukla varabilirsiniz. Benzer şekilde Bolu tarafından gelecek olanlar ise Gerede ilçesinden itibaren 30 kilometrelik bir yolu katederek kamp alanına varabilir.

Borçka Karagöl, Artvin

borcka-karagol-artvin

Borçka Karagöl, ladin ve çamlardan oluşan geniş ormanların arasında Karadeniz çadır kamp alanları veya Karadeniz karavan kamp alanları arayışında olanlar için adeta saklı bir cennet! Doğal güzellikleri, yeşil ile sarının pek çok tonunu barındıran atmosferi ve göz alabildiğine uzanan gölüyle insanın ruhunu dinlendiren bir destinasyon. Kısacası Karagöl, Karadeniz deniz kenarı kamp alanları arayışında olanların beklentilerini eşsiz gölü ile fazlasıyla karşılıyor. 

Borçka Karagöl’e Nasıl Gidilir?

Harita

Karadeniz kamp alanları arasında el değmemiş yapısı ve sonbaharı iliklerinize kadar yaşatacak atmosferiyle bambaşka bir konumda olan Karagöl, Artvin’in Şavşat ilçesinin 25 kilometre uzağında yer alıyor. 

Rize - Artvin Havalimanı Garenta ofisinden araç kiralayarak 2 saatlik bir yolculuktan sonra Borçka Karagöl’e ulaşabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli

ballikayalar-tabiat-parki-kocaeli

Ballıkayalar Tabiat Parkı; Kocaeli’de yer alan, adeta kayalar üzerine kurulmuş bir doğal güzellik. Bölgede kayaların arasından inen su, hem yeşilliğin kaynağı olarak gürül gürül ilerliyor hem de seyreden herkesin içini huzurla dolduruyor. Vadide kurulmuş kamp alanına ulaşmak için 10 - 15 dakikalık bir yürüyüş yapmak gerekiyor, ancak rota o kadar huzur verici ki ne kadar yükle gelmiş olursanız olun yol sizin için göz açıp kapayıncaya dek bitecektir.

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Harita

Gebze’ye yaklaşık 8 kilometre uzakta olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli şehir merkezine ise 46 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kocaeli’den yaklaşık 40 dakikada, Gebze’den ise 15 dakikada ulaşılabilir. 

Kocaeli'deki Garenta ofislerinden ofislerinden araç kiralayarak kamp yolculuğunuzu daha konforlu ve keyifli hale getirebilirsiniz.

Musaözü Tabiat Parkı, Eskişehir

musaozu-tabiat-parki-eskisehir

Musaözü Göleti’ni de içinde barındıran Musaözü Tabiat Parkı’nda sadece kamp yapmakla kalmadığınız dört dörtlük bir doğa buluşması gerçekleştirebilirsiniz. Yabani yaşam gözlemciliği, manzara seyri, fotoğrafçılık ve olta balıkçılığı gibi aktiviteleri; bölgeyi ziyaret eden herkes büyük bir keyifle gerçekleştiriyor. Musaözü Tabiat Parkı’nda ister çadır kampı, ister karavan kampı, isterseniz de sadece günübirlik piknik yapabilirsiniz.

Musaözü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Harita

Musaözü Tabiat Parkı, Eskişehir kent merkezine 24 kilometre uzakta yer alıyor. Kütahya - Eskişehir yolunu kullanarak ilerlediğiniz takdirde gerekli tabelaları takip ederek parka ulaşabilirsiniz. 

Musaözü Tabiat Parkı’na ulaşmanın en kolay yolu ise Garenta’dan geçiyor. Eskişehir Garenta ofisinden araç kiralayarak hem kamp alanına kolaylıkla ulaşabilir hem de Eskişehir’in güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 

Tüm bu seçeneklerden de anlaşıldığı gibi ülkemiz kamp alanları açısından oldukça zengin bir coğrafyaya sahip. Bu listede yer verdiğimiz 6 özel destinasyon haricinde Pamukkale kamp alanı, Nemrut Dağı kamp bölgesi, Ihlara Vadisi kamp alanları ile Torkul Yaylası ve Göleti civarında bulunan kamp alanları da sonbahar rotası için tercih edebileceğiniz adresler arasında.

“Peki, İstanbul’a yakın kamp yerleri nereler?” diye merak ediyorsanız şehirden hızlıca doğaya kaçabileceğiniz kamp alanlarını keşfetmek için “İstanbul’da ve İstanbul’a Yakın Kamp Alanları” yazımızı okuyabilirsiniz.