Eğlence Zamanı: Türkiye'nin En Büyük Aquapark’ları


16 Haziran 2023
7295 kez okundu
Türkiye'nin En Büyük ve En İyi Aquaparkları
Deneyim

Su kaydıraklarına, oyun alanlarına ve birbirinden eğlenceli aktivitelere sahip aquapark’lar, yaz aylarının eğlencesi. Özellikle de çocuklar için tatilin olmazsa olmazı. Sonuçta büyüklerin içindeki çocuğu bile heyecanlandıran rengarenk kaydırakları ile kocaman bir oyun alanına hangi çocuk “Hayır” diyebilir ki!

 

O halde gelin, ailece keyifli bir aktivite yapmak ve yaz tatiline biraz heyecan biraz da eğlence katmak için farklı şehirlerde bulunan Türkiye’nin en büyük aquapark’larına doğru yola çıkalım. 

The Lands of Legends, Antalya 

land-of-legends-antalya

 

Yaz tatili için Antalya’ya gitmeyi planlıyorsanız eğlencenin adresi The Lands of Legends sizi bekliyor. Burası sadece su kaydıraklarının olduğu bir aquapark değil, aynı zamanda bir tema park olduğu için farklı oyuncakları ile heyecan verici bir deneyimin adresi. Çeşit çeşit su kaydırağına ek olarak cam bölmeli havuzlar ve özel aktivite alanları ile bu parkta doyasıya eğlenebilirsiniz. 

 

Heyecanın ve eğlencenin birleştiği The Lands of Legends’da ister 62 metre yüksekliğindeki Hyper Coaster ile gökyüzüne dokunabilir, isterseniz de Typhoon Coaster ile 43 metre yükseklikten suyla buluşacağınız bir macera yaşayabilirsiniz. 40’tan fazla kaydırağı ve 20’yi aşkın eğlence ünitesi ile burada her saniyeyi dolu dolu geçireceğiniz kesin. 

The Lands of Legends Nerede? Nasıl Gidilir? 

Harita

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı ve yaz tatili için popüler yerlerden biri olan Belek’teki The Lands of Legends, Antalya merkeze 36 km uzaklıkta bulunuyor. Araçla yolculuk ise yaklaşık 35 dakika sürüyor.

 

Eğlenceye doğru yola çıkmak için Garenta Antalya ofislerinden araç kiralayabilir, Antalya tatiliniz boyunca konforlu yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Aqua Fantasy, İzmir

aqua-fantasy-izmir

 

Şimdi, rotamızı yaz tatili için bir diğer popüler seçenek olan İzmir’e doğru çeviriyoruz. Eğer İzmir’de bir tatil planınız varsa ve bu tatile ailece eğlence katmak istiyorsanız Aqua Fantasy, doğru bir seçenek.

 

Aqua Fantasy, aslında bir otel. Bu otelin içerisindeki Aqua Fantasy Aquapark ise eğlenceyi doğayla buluşturan, kaydırakları ve etkinlikleri ile büyüleyen bir dünya. Bu dünyaya giriş tabii ki sadece otel misafirlerine özel değil. Bu otelde konaklama yapmasanız bile sezonluk veya günübirlik olarak aquapark eğlencesini deneyimleme şansınız var.

 

Mayıs ayından ekim ayına kadar aktif olan Aqua Fantasy, 5 bin kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük aquapark’larından biri. İçerisinde küçükten büyüğe herkesin eğlenceye doyacağı farklı su kaydırakları dışında dalga havuzu, büyüklere özel bir havuz, kumsuz plaj gibi güneşin ve serin suların keyfini çıkarabileceğiniz alanlar da bulunuyor. 

Aqua Fantasy Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Aqua Fantasy, İzmir merkeze 90 km uzaklıkta yer alıyor. Merkezden yola çıktığınızda yaklaşık 1 saat sonra Aqua Fantasy’nin eğlenceli dünyasına ulaşabilirsiniz. “Peki, nasıl gidebilirim?” diye düşünüyorsanız Garenta her zaman yanınızda.

 

Garenta İzmir ofislerinden araç kiralayarak hem bu yolculuğunuzu hem de İzmir tatiliniz boyunca tüm yolculukları konforlu hale getirebilirsiniz. İzmir gezi planlarınız arasına bir Ege klasiği olan İzmir’in en güzel köylerini de eklemeyi unutmayın. 

Adaland, Aydın

adaland-aydin

 

Kuşadası ve Didim gibi yaz tatillerine eşlik eden ilçeleri ile Aydın’ın eğlence adresi olan Adaland’e doğru yola çıkalım. Adaland, farklı konseptli kaydırakları ve sunduğu etkinliklerle tatilinize eğlence dolu bir hatıra bırakmak için sizi bekliyor. 

 

Yeşillikler arasından kendinizi sulara bırakabileceğiniz Adaland, Türkiye’nin en büyük aquapark’ı sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Suyun üzerinde kayarken harika manzaraların size eşlik edeceği eğlence dolu bu parkta çeşit çeşit kaydırağın yanı sıra çocuk havuzu, jakuzi gibi eğlenceye biraz mola verebileceğiniz alanlar da mevcut. Adaland’de ailece harika bir deneyim yaşayacağınız etkinlik ise tabii ki Amazon Aile Kaydırağı. Tam 406 metre yüksekliğindeki bu kaydıraktan, 6 kişiye kadar binilebilen botlarla kayarak ailece eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.  

Adaland Nerede? Nasıl Gidilir? 

Harita

Adaland, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunuyor. Aydın merkeze 74 km uzaklıkta bulunan Adaland’e gitmek ise araçla yaklaşık 55 dakika sürüyor. Eğer Kuşadası’ndan bu eğlenceye doğru yolculuk yapmak isterseniz de yaklaşık 15 dakika sonra Adaland’e ulaşabilirsiniz.

 

Sınırsız eğlencenin kapılarını açan bu aquapark’a rahatlıkla ulaşım sağlamak için Garenta Aydın ofislerinden araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Eğlenceye doyacağınız aquapark gününün ardından Aydın’ın farklı güzelliklerini doğru yola çıkmak isterseniz de “Aydın Gezi Rehberi” yazımızı okuyarak keşfe başlayabilirsiniz. 

Aqua Dream Waterpark, Muğla

aqua-dream-waterpark-mugla

 

2006 yılından bu yana Muğla’ya eğlence katan Aqua Dream Waterpark, 44 bin metrekarelik alanı ile kocaman bir oyun parkı. Bu dev aquapark’ta yüksek tepelerden deniz manzarası eşliğinde eğlenceye doğru yolculuğa çıkacağınız farklı konseptte pek çok kaydırak bulunuyor. Tünelin içinde eşsiz ambiyansı ile Black Hole, 2 kişilik botlarla eğlenceli bir deneyim sunan Giant Rafting ve ailece yarış yapabileceğiniz Multi Slide bu kaydıraklardan sadece birkaçı. 

 

Tatilinize heyecan katacak kaydıraklar dışında Aqua Dream Park’ta güzel havanın tadını çıkaracağınız havuz alanları da mevcut. Hem yetişkinler hem de çocuklar için yüzme havuzlarının yanı sıra dalga havuzu da denizlerin dalgalı sularını ayağınıza getiriyor.

Aqua Dream Waterpark Nerede? Nasıl Gidilir?

Harita 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Aqua Dream Waterpark; Marmaris merkeze 3,5 km, Muğla merkeze ise 69 km uzaklıkta. Muğla’dan yola çıktığınızda yaklaşık 1 saat 10 dakika sonra Aqua Dream Waterpark’a ulaşabilirsiniz. Eğer Marmaris’te bulunuyorsanız 10 dakikalık yolculuktan sonra eğlenceye giriş yapabilirsiniz.

 

“Nasıl gidilir?” sorusu için de iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki; Marmaris merkez ve İçmeler’den kalkan aquapark servisleri. Ancak servis kullanımı için önceden bilgilendirme yapmanız gerekli. Diğer seçeneğiniz ise konforlu yolculukların adresi Garenta.

 

Garenta Muğla ofislerinden araç kiralayarak sadece aquapark değil, tüm Muğla’yı rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Tatilinize yeni bir rota eklemek için de “Muğla’nın En Güzel Koyları” yazımızı okumayı unutmayın. 

Marina Aquapark Waterland, İstanbul

marina-aquapark-waterland

 

Bu yaz tatil planı yapmadıysanız ve İstanbul’daysanız merak etmeyin, aquapark eğlencesi ile tatil keyfini İstanbul’da da yaşamak mümkün. O halde İstanbul’un en büyük aquapark’ı olan Marina Aquapark Waterland’e doğru yola çıkma zamanı.

 

15 bin metrekarelik alanı ile Marina Aquapark Waterland; 12 tane su kaydırağı, su sporu için 15 farklı alan, dalga havuzu ve çocuk oyun yerleri ile tatili ayağınıza getiren eşsiz bir yer. İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp tatil havası yaşamak isteyenlerin ortak noktası olan bu aquapark’ta Dj performansları ve animasyonlar da sizi bekliyor.

 

İstanbul’da eğlenceyi doyasıya yaşayacağınız Marina Aquapark Waterland, her gün 10.00 - 18.00 arası hizmet veriyor. Aquapark’ın etrafında alışveriş merkezi, kafe ve restoranlar bulunduğu için ailece keyifle geçireceğiniz bu keyifli günü alışveriş ve güzel bir yemekle tamamlayabilirsiniz.  

Marina Aquapark Waterland Nerede? Nasıl Gidilir? 

Harita

Tuzla Marina’da bulunan Marina Aquapark Waterland’e toplu taşıma ile gitmek isterseniz Marmaray’ı tercih edebilirsiniz. Gebze yönüne giden Marmaray’a binerek Tuzla durağında inerseniz 15 dakika yürüdükten sonra aquapark’a ulaşabilirsiniz.

 

Yolculuğunuzu daha konforlu hale getirmek isterseniz de Garenta İstanbul ofislerinden araç kiralayarak İstanbul’un neresinde olursanız olun aquapark’a rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 


İstanbul’da tatiliniz renklendirecek başka yerler keşfetmek isterseniz de İstanbul’un hareketli yaşantısından çıkıp doğanın sakin kollarına kendinizi bırakmanın tam zamanı. Tatil günlerinizi güzel keşiflerle değerlendirmek için “İstanbul'da Hafta Sonu Gidilebilecek Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları” yazımızı okuyabilirsiniz.