Çocuklarla Gidilebilecek 5 Tatil Rotası


31 Mart 2023
17588 kez okundu
Ailecek Gidebileceğiniz En İyi 5 Tatil Yeri
Rota

Çocukluğumuzun en güzel hatıraları tabii ki tatiller. Çünkü ailece vakit geçirirken yepyeni yerler keşfetmenin heyecanı çocukken kesinlikle bir başka. Bu unutulmaz deneyimi çocuklarınızın da yaşamasını istiyorsanız ailece tatil planı yapma vakti geldi. O halde hem sizin hem de çocuklarınızın mutluluğuna mutluluk katacak Türkiye’de çocuklarla gidilebilecek tatil yerlerini incelemeye başlayalım. 

 

fethiye-mugla


Fethiye, Muğla: Doğanın Armağanı  

Muğla’nın popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye, her zevke hitap eden seçenekleri ile her yıl yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlıyor. Bu nedenle de Fethiye’de her zevke ve bütçeye uygun bir konaklama seçeneği bulmak oldukça kolay. İsterseniz tatilinizi beş yıldızlı bir otelde geçirebilir ya da Fethiye’nin birbirinden güzel sahil beldelerinde bulunan butik otellerde konaklayabilirsiniz. 

 

Fethiye’de gezilecek yerlerin başında Ölüdeniz geliyor. Ölüdeniz Koyu’nun sakin suları,  adeta bir havuz gibi olduğu için çocuklar denizde keyifle ve güvenle vakit geçirebilir. Ölüdeniz’e gittiğinizde bu koydan düzenli olarak gerçekleşen tekne turları ile Kelebekler Vadisi’ne de gidebilirsiniz. 80 farklı kelebek türünün yaşadığı, sarp kayalıkların ve yeşilliğin içinde kalmış bu eşsiz koy, doğal güzellikleri ile büyüleyici bir deneyim sunuyor. 

Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi dışında Fethiye’nin masmavi denizinin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerlerden bir diğeri ise Çalış Plajı. Bu plaj, Fethiye merkezde bulunduğu için etrafında pek çok restoran ve kafe de var. Çalış Plajı’na gittiğinizde kıyıdan gerçekleşen tekne turları ile plajın hemen karşısında yer alan ve Rodos şövalyelerinin yaşadığı Şövalye Adası’nı da ziyaret edebilirsiniz. 

 

Fethiye, tabii ki sadece deniz ve doğal güzelliklerden ibaret değil. Fethiye’ye gittiğinizde 

Amintas Kaya Mezarları, Telmessos Antik Kenti ve Fethiye Kalesi’ni de gezi planlarınıza eklemeyi unutmayın. Tüm bu tarihi yerler, şehir merkezinden yaklaşık yarım saat yürüme mesafesinde olsa da çocuklarla yürümek biraz zor olabilir. Dilerseniz Garenta Fethiye ofisinden araç kiralayarak Fethiye’yi ve tüm bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz. 

 

pamukkale-denizli


Pamukkale, Denizli: Masalsı Bir Güzellik 

Bembeyaz travertenleri ile meşhur Pamukkale’ye geldi sıra. Görenleri kendine hayran bırakan Pamukkale Travertenleri, çocukların da ilgisini çeken bir doğal güzellik. Bu nedenle deniz tatili dışında tatil yeri arayışı olan aileler için Denizli uygun bir seçenek. 

 

Denizli’ye geldiğinizde tabii ki görülmesi gereken ilk yer, Pamukkale Travertenleri. Kalsiyum oksit içeren termal sularla oluşan bu travertenler, bulutların yeryüzüne inmiş hali gibi. Görsel olarak etkileyici bir manzara sunmasının yanı sıra termal sularıyla da şifa arayanların ortak noktası. Travertenlerin hemen yanında yer alan Hierapolis Antik Kenti, buranın geçmişte de şifa merkezi olduğunu bizlere gösteriyor. Antik kent içerisinde hamamlar ve havuzlar bulunuyor.

 

Havuzlar arasında en meşhuru Kleopatra Havuzu. Antik kente gelen Kleopatra'nın bu havuzda yüzdüğü ve bu şifalı sulardan güzellik bulduğu efsanesinden dolayı havuzun adı Kleopatra Havuzu olarak kalmış. Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kent gezisinden sonra yorgunluğunu atabileceğiniz Kleopatra Havuzu, binlerce yıllık tarihi sütunların arasında yüzebileceğiniz bir yer olduğu için unutulmaz bir deneyim sunuyor. 

 

Pamukkale oldukça meşhur olsa da Denizli’nin doğal güzellikleri bununla sınırlı değil. Binlerce farklı kuş türüne ev sahipliği yapan ve yemyeşil doğası ile güzel havanın tadını çıkaracağınız Acıgöl ve Işıklı Göl, Denizli’de gezilecek yerler arasında. Acıgöl, Çardak ilçesinde bulunurken Işıklı Göl ise Çilivri ilçesine bağlı. Denizli merkezden her iki doğal güzelliğe gitmek de yaklaşık bir buçuk sürüyor. Hem bu yerleri görmek hem de Denizli’de rahatlıkla seyahat etmek için Garenta Denizli ofisinden araç kiralayabilirsiniz. 

 

marmaris


Marmaris, Muğla: Her Zevke Uygun Tatil Seçeneği 

Birbirinden güzel koyları ve yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Marmaris, her bütçeye ve zevke uygun tatil seçeneği sunan yerlerden biri. Marmaris merkeze daha yakın olmak isterseniz upuzun sahilinde sıra sıra otellerin bulunduğu İçmeler’i tercih edebilirsiniz. Merkeze biraz daha uzak olsa da doğa içerisinde bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz de Söğüt, Hisarönü ve Selimiye popüler seçenekler arasında. 

 

Marmaris’te çocuklarınızla hem eğlenebileceğiniz hem de gezebileceğiniz yerler mevcut. İlk durağımız merkezde bulunan ve çocukların çok seveceği Burunucu Macera Parkı. Parkın içerisinde tırmanma duvarı, denge parkuru, oyun yerleri gibi çocukların ilgisini çeken pek çok aktivite alanı bulunuyor. Ayrıca parkın kıyısından denize de girilebiliyor. Çocukların keyifle vakit geçirebileceği Macera Parkı’nda siz de masmavi denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Eğlencenin ardından tarihe küçük bir yolculuk için Burunucu Macera Parkı’ndan yaklaşık 20 dakika yürüme mesafesinde ve Marmaris’te gezilecek yerler arasında ilk sırada olan Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. 

 

Merkezde konaklama yapacaksanız bile Marmaris’in yemyeşil doğasının içerisinde deniz keyfi yapmadan dönmek olmaz. Merkezden yaklaşık yarım saat uzaklıkta bulunan Turunç Koyu, bu keyif için en uygun yerlerden biri. Turunç Koyu’nun içerisinde pek çok işletme bulunduğu için kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm gününüzü rahatlıkla burada geçirebilirsiniz. Turunç Koyu gibi Marmaris’in meşhur koylarına rahatlıkla ulaşım sağlayabilmek için de Marmaris araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

 

EcoTour


Avşa Adası, Balıkesir: Marmara’nın Küçük Sahil Kasabası

Marmara Adaları olarak bilinen adalardan biri olan Avşa Adası, çocuklarla huzurlu ve uygun bir tatil yapmak için popüler yerler arasında. Adanın sahip olduğu birbirinden güzel koylarda denize girebilir ve kocaman lunaparkı ile çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. 

 

Her yanı denizle çevrili Avşa Adası’nda denize girilebilecek pek çok koy bulunuyor. Bu koylar arasında en meşhur olanları ise Altınkum ve Çınar Koyu. Koyların beyaz kumlu sahillerinde denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kendinizi Ege’nin bir sahil kasabasında hissedeceğiniz Avşa’da bu hissi katlayacak Yiğitler Köyü’nü de gezi planlarınıza eklemeyi unutmayın. Sahil köyü olduğu için Yiğitler Köyü gezinizde de köyün sahilinden denize girebilirsiniz. 

 

Sadece gündüzleri değil, geceleri de oldukça keyifli ve canlı olan Avşa Adası’nda her damak zevkine uygun bir restoran bulmak mümkün. Yemekten sonra ise Avşa’nın ara sokaklarında bulunan dondurmacıların çocuklarınızın favorisi olacağı kesin.  

 

Avşa Adası’na ulaşım ise sadece deniz yolu ile sağlanıyor. Tekirdağ, İstanbul ve Erdek’ten kalkan feribotlarla adaya ulaşabilirisiniz. Bu yolculukta en çok merak edilen “Avşa adasında araba kullanılır mı?” sorusunun cevabını da verelim: Evet, kullanılabilir. Bu nedenle arabalı feribotlarla adaya gidip adanın birbirinden güzel koylarını aracınızla keşfetme şansınız var. Avşa Adası içerisinde kolay seyahat için bulunduğunuz yere göre Garenta’nın Balıkesir ofisi, Tekirdağ ofisinden ve İstanbul ofislerinden araç kiralayabilirsiniz. 

 

didim-aydin


Didim, Aydın: Deniz ve Kültür Gezisi Bir Arada 

Ülkemizin popüler tatil yerlerinden biri olan Didim; sahilleri, doğası ve tarihi ile dolu dolu bir gezi planı sunuyor. Didim’in ünlü plajlarında denizin keyfini çıkarıp antik kentlerinde gezerken ailece güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

 

Ege’nin masmavi suları; Altınkum Plajı, Akbük Plajı, Akvaryum Plajı gibi Didim’in meşhur plajlarında sizi bekliyor. Ancak Didim tatilinin size sundukları sadece bununla sınırlı değil. Tarihi MÖ 8000 yılına kadar uzanan ve ilçeye ismini veren Didyma Antik Kenti, Didim’de gezilecek yerlerin başında geliyor. Dönemin kehanet merkezi olarak bilinen bu antik kenti gezdikten sonra çevresindeki küçük butik dükkanları keşfedebilir ve birbirinden güzel kafelerde yemek molası verebilirsiniz.  

Aydın’ın her yerinde olduğu gibi Didim’de de tarihin izlerini her yerde görmek mümkün. Didyma Antik Kenti turundan sonra “filozoflar kenti” olarak bilinen Milet Antik Kenti ile gezinize devam edebilirsiniz. Milet gezisinden sonra ise Söke sınırları içerisinde olsa da araçla 10 dakika mesafede olan Priene Antik Kenti’ni de görmeyi unutmayın. Çocuklarınızın tarihi ve kültürel değerlerini geliştirecek bu gezide rotalar arası kolay ulaşım sağlamak için de Garenta Didim araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Didim tatilinizi dolu dolu geçirecek bir gezi planı yapabilmek ve Aydın’ın hem deniz tatili hem de kültürel geziler için popüler beldelerini keşfetmek için Aydın Gezi Rehberimizi inceleyebilirsiniz. 

Eğer İstanbul’da yaşıyor ve çocuklarınızla tatil için daha yakın yerleri tercih etmek istiyorsanız İstanbul’a yakın tatil rotaları tam size göre. “İstanbul’a yakın nereye gidebiliriz?” diye düşünüyorsanız “Bayramda İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler: Tatil Rotaları” yazımızı okuyabilirsiniz.