7 Günde Akdeniz Keşfi: Manzaralarıyla Büyüleyen Road Trip Rotası


07 Eylül 2023
3311 kez okundu
Akdeniz Görmeniz Gereken En İyi 5 Lokasyon
Rota

 

Yeni yerler keşfetmek, farklı yollarda keşfedilecek yeni yerler bulmak, yolüstü duraklarda unutulmaz anılar biriktirmek kulağınıza nasıl geliyor? Road trip seviyorsanız Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biri olan Akdeniz’in manzaralarıyla büyüleyen yollarını arşınlamaya ne dersiniz? Üstelik bu Akdeniz keşfi için Garenta’da 7 gün ve üzeri araç kiralamalarında net %50 indirim de sizi bekliyor. O zaman bu fırsatı yakalayıp Akdeniz tatil yerleri peşinde bir keşif rotası planlamanın tam zamanı!

 

Akdeniz’in masmavi kıyıları, doğal güzellikleri ve birbirinden güzel tarihi durakları tüm yorgunluklara birebir. Seyahatinizi güzelleştirebilmek için Akdeniz’de gezilecek yerler rotamızı sizin için hazırladık. Bu rotalarda görmeniz gereken yerler ve rotanızın etrafını saran eşsiz manzaralar yolcuğunuz boyunca size eşlik edecek. 

 

Başlangıç durağı olarak Antalya’yı belirledik. Antalya Havalimanı’ndan araç kiralama yaparak Akdeniz Bölgesi’ndeki turunuza başlayabilirsiniz. Haydi, Akdeniz’in cennet duraklarını görebilmek için birlikte bir keşfe başlayalım! 

Antalya

antalya

 

Ülkemizin en popüler turizm duraklarından biri olan Antalya; görkemli antik kentler, ruhunuza iyi gelecek şelaleler, geçmişe götüren tarihi mekanlarıyla muhteşem bir geziye davet ediyor. Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bu güzel şehir, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez durağı olsa da sezon dışı zamanlarda da güzelliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Daha sakin bir seyahat planlıyorsanız bu dönemleri tercih edebilirsiniz.

 

Burada görmeniz gereken yerler hayli fazla. O yüzden tatilinizi planlarken önceliklendirdiğiniz yerlere göre bir plan yapmanızı öneriyoruz. Haydi gelin, sizin için seçtiğimiz keşif duraklarına geçelim.

 

Sizin için hazırladığımız rotaya bu harita üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Manavgat Şelalesi

manavgat-selalesi

 

Antalya sınırlarında bulunan Manavgat Şelalesi ve Düden Şelalesi, Türkiye’de en bilinen şelaleler arasında yer alıyor. Manavgat Şelalesi’nin en büyük özelliği, debisinin hayli yüksek olması. Yaklaşık 4 metre yükseklikten akmasına rağmen debisi nedeniyle bir görsel şölen sunan şelale, özellikle doğaseverler tarafından sıkça ziyaret edilen bir durak. 

 

Manavgat Şelalesi’ni ziyaret ettiğinizde etkileyici bir manzaranın hemen kıyısında piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz restoran seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Ekstrem sporlara ilginiz varsa da rafting ya da jeep safari yaparak gününüzü eğlenceli kılabilirsiniz. 

Kleopatra Plajı

EcoTour

 

İncecik kumlarla kaplı bir plajın ardında, dağ ve denizin buluştuğu eşsiz bir manzarada masmavi suyun ve güneşin tadını çıkarmak isterseniz Kleopatra Plajı’na mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Alanya Kalesi’nin manzarasına dahil olan Kleopatra Plajı, ismini Antik Mısır kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. 

 

Efsaneye göre Roma generali Antony, Alanya’yı Kleopatra’ya hediye etmiş. Kleopatra da burada kaldığı her gün bu güzel plajı kullanmış. Gününüzü dünyaca ünlü bu plajda denize girerek geçirdikten sonra ufuktan yavaşça süzülerek giden güneşi uğurlamak için gün batımını izlemeden buradan dönmemenizi öneririz. 

 

Yakınlarında Damlataş Mağarası, Alanya Kalesi gibi görülmesi gereken tarihi ve doğal yerler bulabilmek mümkün. Yolunuz buraya düşerse bu duraklara da uğrayabilirsiniz.  

Kaleiçi

kaleici 

Antalya’nın görülmesi gereken yerleri sadece plajlar ve doğal güzelliklerle sınırlı değil, pek çok tarihi yer de bu şehrin sınırlarında bulunuyor. Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi de bu tarihi duraklardan biri. Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı dönemlere şahitlik etmiş kara ve deniz surlarıyla çevrelenen Kaleiçi, SİT alanı olarak korunuyor. 

 

Eski şehir yapılaşmasının üzerine kurulan modern şehirle birlikte cazibe merkezi haline gelen bu tarihi durak; Antalya mimarisinin en güzel örneklerini, çeşitli restoran ve kafeleri barındırıyor. Antalya’nın kültürel dokusunu görmek, alışveriş yapmak ve şehir merkezinde keyifli zaman geçirmek için Kaleiçi, mutlaka uğranılması gereken bir nokta.

 

Şimdi sıra yolculuğunuza keyif katacak Mersin durağımızda.

Mersin

EcoTour 

Akdeniz keşfine, Antalya’nın eşsiz kıyılarından başlayıp Isparta’nın yemyeşil doğal güzelliklerine geçtik. Akdeniz Bölgesi’nin görülmesi gerekenler listemizdeki diğer bir nokta ise Mersin. Adana ve Antalya gibi iki büyükşehir arasında kalan palmiyeli geniş caddeleri ve yazlık duraklarıyla yaz-kış sıcak hava arayanlara özel bir durak. 

 

Mersin’e gelmişken Taşucu tarafındaki güzel plajları değerlendirebilir, Bedii Usta Kebap Salonu’nda lezzetli bir kebap yiyebilir, tantuni ve Mersin’e has lezzet bici bicinin tadını çıkarabilirsiniz. 

 

Gelin sizin için görmeden dönmeyin dediğimiz duraklara geçelim. Hazırladığımız rotaya bu harita üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Kız Kalesi

kizkalesi

 

Mersin’in sembol duraklarından Kız Kalesi, küçük bir adacığın üzerine inşa edilmiş tarihi bir nokta. Yunan tarihçi Strabon’a göre Bizans İmparatoru I. Aleksios tarafından I.Haçlı Seferi’nin ardından inşa edilen bu kaleyi ziyaret etmek için küçük bir tekne yolculuğu yapmanız gerekiyor. Kaleye giriş ücretli, ancak MüzeKart ile ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.  

Yerköprü Şelalesi Milli Parkı

yerkopru-selalesi-milli-parki 

Mersin’deki diğer durağımız ise Yerköprü Şelalesi Milli Parkı. Bu önerimiz doğa içerisinde yürüyerek yeryüzü cennetlerini keşfetmeyi sevenler için. Üstelik Mut-Ermenek yolu üzerinde bulunan milli parkın yolu da eşsiz manzaralarıyla road trip için hayli uygun. Tabii esas mesele, şelalenin bulunduğu yerin büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu görmenizle başlıyor. Aracınızı park edip yarım saat gibi bir süre yürüyüş yolu, kanyon ve köprüden geçerek bu görkemli doğal durağa ulaşabilirsiniz. 

 

Şimdi, sıra son durağımız olan Adana’da!

Adana

adana

 

Kebabın başkenti Adana’ya hoş geldiniz! 5000 yıl öncesine dayanan tarihi, Seyhan Nehri’nin iki yakasına dağılmış güzel noktaları ve lezzetli yemekleriyle Adana’yı ziyaret etmeden olur mu? Yaz aylarında rekor sıcaklara ulaşan şehri daha serin olan bahar aylarında ziyaret etmenizi öneririz.

 

Adana’da önerdiğimiz iki durak için haritaya buradan ulaşabilirsiniz. 

Tarihi Kazancılar Çarşısı

EcoTour

 

Adana sokaklarında yürürken keşfedebileceğiniz en güzel ve renkli noktalardan biri Tarihi Kazancılar Çarşısı. Buraya Adana’nın Kapalı Çarşısı diyebiliriz. Onlarca bakır ve kazan ustasının dükkanlarının yanı sıra Adana’ya özgü lezzetlerin ve çeşitli hediyelik eşyaların bulunduğu bir yer. Adana’nın ruhunu hissedip lezzetli kebaplar yemek için burayı mutlaka ziyaret edin.

Kapıkaya Kanyonu

kapikaya-kanyonu 

Adana’yı sadece kebaplarıyla anmak doğru olmaz. Şehir merkezine 50 km uzaklıkta bulunan bu doğa harikası yer, Adana’da bambaşka bir keşif yapmanızı sağlayacak. Eğer doğada olmayı ve trekking yapmayı seviyorsanız yemyeşil doğanın içerisinde yürürken bir anda karşınıza çıkan şelale ile mutluluğunuz katlanacak. Üstelik burası mimari harika Varda Köprüsü’ne de hayli yakın. Gelmişken köprüyü de görmeyi unutmayın. 

 

Eğer gezi planınızı uzatıp farklılaştırmak isterseniz de Akdeniz Bölgesi’nin En Güzel Köyleri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.