Ramazan Bayramında Gezilecek Yerler: Akdenize Doğru


01 Eylül 2022
14024 kez okundu
Bayram Tatili Fırsatları: Akdeniz Turu
Rota

Bayramın en güzel yanı, sevdiklerimizle buluşup cennet güzergâhlara doğru yollara düşmek. Bu sene bayram tatili, baharın içimizi ısıtmaya başladığı tarihlere denk geliyor. “Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?” sorusuna yanıt arıyorsanız bayram arifesi olan 9 Nisan 2024 Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı tatilinin 12 Nisan 2024 Cuma günü biteceğini söyleyelim. Yani bu sene Ramazan Bayramı, hafta sonu ile de birleştiği için toplam 5,5 günlük bir tatil sizi bekliyor. Hatta 8 ve 9 Nisan için 1,5 gün izin alırsanız bu bayram tatilini 9 güne çıkarabilirsiniz.

 

Peki, bu bayram bir Akdeniz turuna ne dersiniz? Muhteşem doğa, masmavi deniz, tepede güneş, sevdiklerinizle birlikte bir yolculuk için en uygun bayram tatili durağı tabii ki Akdeniz! İsterseniz antik kentleri ve kanyonları ziyaret edebileceğiniz; isterseniz yamaç paraşütü, tüplü dalış gibi ekstrem sporları deneyimleyebileceğiniz bir durak. 

 

Bu uzun tatili en güzel şekilde değerlendirmek adına sizin için bayram tatil önerileri hazırladık. Hazırsanız eşsiz maceralar yaşayacağınız; denize, güneşe ve tarihe doyacağınız Akdeniz’de gezilecek yerlere doğru rotalar oluşturalım.

Kaş-Fethiye Arası Gezilecek Yerler: Mavi, Yeşil Bir Arada

kas-fethiye-arasi-gezilecek-yerler

 

Muğla’nın en güzel ilçelerinden Fethiye, Akdeniz’in batısında tatilseverlerin gözde adreslerinden. Kaş ise Antalya’nın küçük cenneti. İkisinin arasındaki mesafe yaklaşık 106 kilometre. Gezilecek yerler de hayli fazla. Hem yeşil hem de maviye tutkunsanız bahsedeceğimiz duraklar tam size göre. Şimdi, Fethiye’den Kaş’a nasıl gideceğinizi anlatalım, sonra da cennet duraklara geçelim.

Fethiye’den Kaş’a Nasıl Gidilir?

Harita 

 

Fethiye’ye hem kara hem de hava yoluyla ülkenin pek çok yerinden ulaşmak mümkün. Dalaman Havalimanı’na yapacağınız direkt uçuşla bölgeye ulaşabilirsiniz. Havalimanına ulaştıktan sonra Muğla Dalaman Havalimanı Garenta ofisinden araç kiralama konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Fethiye’den Kaş’a doğru gerçekleştireceğiniz yolculuk boyunca özel araç size kolaylık sağlayacak. D400 kara yolu üzerinden bu yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Sıra, rotanızdaki duraklar için etkinlik önerilerimize geldi.

Göcek: Huzura Doğru Bir Yolculuk

ramazan-bayraminda-gezilecek-yerler

 

Fethiye’ye bağlı Göcek, küçük şirin bir kasaba. Masmavi koylarıyla nam salmış Göcek’e uğramadan yola devam etmek olmaz. Çarşısında lezzetli yemekler yiyebilir, yerel dükkanları gezebilirsiniz.

 

Çam ağaçlarının süslediği Katrancı Koyu’na uğrayıp berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Halk plajına gitmek isterseniz İnlice’yi tercih edebilirsiniz. Burada plajın bir yanı deniz, bir yanı orman. Üstelik şezlong ve şemsiye kiralayıp yemek yiyebileceğiniz bir işletme de mevcut.

Ölüdeniz: Ekstrem Sporları Deneme Zamanı

yamac-parasutu-fethiye

 

Ölüdeniz de Göcek gibi Fethiye’ye bağlı bir tatil kasabası. Ülkenin en çok tanıtımı yapılan noktalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Gecesi de gündüzü de başka güzel. Özellikle ekstrem sporları seviyorsanız ya da denemek istiyorsanız Ölüdeniz’e mutlaka uğrayın. 

 

Babadağ’ın zirvesinden yamaç paraşütü yapmak, daha önce görmediğiniz manzaraları izleme fırsatı sunarken uçma hissini de tattıracak.

Kalkan: Yıldızlara Yakın, Kaostan Uzak

kalkanda-gezilecek-yerler

 

Güney sahillerimizin parlayan güneşi Kalkan, Kaş’ın bir mahallesi. Kalkan’a uğradığınızda yaz ortasında serinleyebileceğiniz yaylaları, güneşle kavuşacağınız sahilleri bulacaksınız.

 

Tarihçi Heredot, Kalkan için “Dünyada yıldızlara en yakın yer” demiş. Kalkan’da yapılacaklar arasına, “gece tüm ışıklar kapanınca denizden gelen dalga sesiyle yıldızları izlemek” notunu da mutlaka eklemenizi öneririz.

Kaş: Balıklarla Buluşma Noktası

antalya-kasta-gezilecek-yerler

 

Antalya’nın tatil beldelerinden biri olan Kaş, Fethiye’den başlayacağınız yolculuğumuzun son durağı. Burası denizi, plajları, doğası ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla nefes kesen bir güzelliğe sahip. Özellikle tüplü dalış yapanların uğrak noktası. Kaş’a geldiğinizde deniz canlılarıyla vakit geçirmek isterseniz muhteşem koyları ziyaret edip tüplü dalış yapabilirsiniz. 

Akdeniz Antik Kent ve Doğal Güzellik Rotası: Yürümeye ve Tarihe Doymak İsteyenlere 

akdenizde-gezilecek-yerler

 

Rotanızı tarihler boyunca farklı egemenliklerin dokunuşları ve kültürleriyle kurulmuş Akdeniz’in antik kentlerine çevirmek ister misiniz? Peki, yıllar içerisinde doğanın hediyesi olarak oluşmuş mağara ve kanyonlara doğru yola çıkmaya ne dersiniz? 

 

Sizin için Denizli’den başlayıp Alanya Sapadere Kanyonu’nda tamamlanacak bir rota hazırladık! Önce bu rotaya nasıl başlayacağınızdan, sonrasında ise bu güzergâhta ziyaret edebileceğiniz tarihi ve doğal duraklardan bahsedeceğiz.

Denizli’den Antalya’ya Nasıl Gidilir?

Harita

 

Denizli’ye Denizli Çardak Havalimanı üzerinden ya da kara yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Denizli’den Antalya’ya gerçekleştireceğiniz yolculuk için de D585/E87 ve Antalya Denizli Yolu/D585/E87 kara yollarını kullanabilirsiniz. Eğer bir araca ihtiyacınız varsa da Denizli Garenta ofisinden araç kiralama yapabilirsiniz.

 

Sırada rotanızdaki güzergâhlarla ilgili önerilerimiz var.

Kibyra Antik Kenti: Medusa Mozaiğini Keşfet

medusa-mozigini-kesfet

 

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alıyor. Roma mimari geleneğine uygun olarak inşa edilmiş kentte stadyum, odeion (müzik evi), Roma hamamı, tiyatro ve yer altı oda mezarları bulunuyor. 

 

Roma İmparatorluğu döneminde gladyatör dövüşleri ile ünlenmiş kentte bulunan Medusa mozaiği, yapım tekniği ile dünyada tek. Sırf bu yüzden bile Kibyra Antik Kenti görülmeye değer. 

Sagalassos Antik Kenti: Tarihin İçinde Antik Bir Gezi

sagalassos-antik-kenti

 

Sagalassos Antik Kenti, Burdur’un Ağlasun ilçesinde bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan kent, Roma İmparatorluğu’na ait görkemli yapılar barındırıyor. Mesela kentte bulunan Antoninler Çeşmesi’nin suyu binlerce yıldır akmaya devam ediyor. Antik dönemde bir gezintiye çıkmak istiyorsanız Sagalassos Antik Kenti doğru adres.

Damlataş Mağarası: Şifa Merkezi

damlatas-magarasi-alanya

 

Alanya şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Damlataş Mağarası, Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma özelliğini taşıyor. Bu yüzden de oldukça popüler. Astım hastalığına iyi gelen görkemli mağara tam bir şifa durağı. Doktordan alınan bir raporla mağarada belirli saatlerde astım tedavisi olmak mümkün.

Sapadere Kanyonu: Kanyonda Yüzme Deneyimi

sapadere-kanyonu-alanya

 

Sapadere Kanyonu, Alanya’nın Sapadere köyünde yer alıyor. Harika manzaralar eşliğinde kanyonda yürümek isterseniz yolunuzu mutlaka bu güzergâha çevirin. Kanyonun sonunda ise coşkun sularıyla akan bir şelale yer alıyor. Şelalenin oluşturduğu buz gibi suda yüzmek serbest! 

 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak Akdeniz keşfine devam etmek istiyorsanız “Güneş’e Yolculuk: Yazı Bitirmeyen Akdeniz'in En Güzel Köyleri” yazımıza geçebilirsiniz.