Deniz ve Doğa Manzaralarının Peşinde: Göcek-Kaş Road Trip Rotası


16 Eylül 2022
14167 kez okundu
Göcek Kaş Yolculuğunda Görülmesi Gereken Yerler
Rota

Hangi mevsim olursa olsun yola çıkmak, farklı şehir manzaralarının arasında yol yapmak, varış noktasına değil de yola odaklanmak bambaşka bir deneyim. Yol üzerinde görülecek manzaralar, hafızalara kazınacak hatıralar da road trip’in en güzel hediyesi. 

Eşyaları toplayıp maceraya atılmak ise küçük bir seyahat planı yapmaktan geçiyor. Seyahatinize özgürlük katıp arabayla küçük bir Akdeniz turu yapmak isterseniz sizin için tarihi ve doğal güzellikleriyle Göcek ile Kaş arasında bir road trip rotası hazırladık.

Harita

Göcek-Kaş rotamızı anlatmaya başlayabiliriz.

Göcek’e Nasıl Gidilir?

Harita 

Rotamızın ilk durağı olan Göcek’e hava yolu ya da kara yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. En kolay ulaşabileceğiniz hava yolu seçeneğinde Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayıp rotanızı oluşturabilirsiniz.

Göcek, Dalaman Havalimanı’na yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunuyor. Atatürk Caddesi’nden sonra D400 kara yolunu kullanarak 20 dakika içerisinde Göcek şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Bu rotayı kullanıp birbirinden güzel noktalardan geçmek için Garenta Dalaman araç kiralama seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

Göcek'ten Çıkış: Mavinin En Güzel Tonları

gocek-rotalari

 

Göcek, turkuaz rengi koylarıyla meşhur beldelerimizden biri. Buraya kadar gelmişken dilerseniz 12 Adalar tekne turuna katılabilir, cam gibi berraklığa sahip Akvaryum Koyu’nda balıklarla birlikte yüzerek güzel bir gün geçirebilirsiniz. 

Göcek’ten ayrılmadan önce ilçe merkezinde yerel dükkanlara uğrayabilir, palmiyeli caddelerde yürüyüp sahildeki restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında hareketli olan Göcek’in, mavisi ve yeşiliyle ziyaretçilerine her zaman keyifli bir atmosfer sunduğunu söyleyebiliriz.

Göcek’ten çıkıp yollardaki güzel manzaralara ve yeni duraklara kendimizi kaptırabiliriz. 

İnlice: Çam Kokuları Arasında

cam-kokulari-arasinda

 

Ulaşımı kolay, kumu yumuşak, orman ve denizin buluştuğu İnlice, Göcek ile Fethiye arasında kalıyor. Göcek’e 6 km uzaklıkta bulunan plajına uğrayabilirsiniz. Çam kokulu plajın koyu renkli ince kumları arasında denize girebilir ya da güneşinden faydalanabilirsiniz.

Yanıklar Köyü: Pastoral Bir Vaha

yesil-vadi

 

Bu rotada bol bol yeşil nokta olduğunu söyleyelim. Özellikle Yanıklar, çeşit çeşit ağaçları ve serinletici etkisinin yaz boyu hayalini kuracağınız çayı ile tam bir vaha. Pastoral beklentilerinizi kolaylıkla karşılayacak olan Yanıklar’da kamp için Yeşil Vadi’yi, denize girmek için ise Karaot Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Fethiye: Tatil Cenneti

fethiye-ye-nasil-gidilir

Fethiye, Muğla’nın hatta Türkiye’nin tatil cennetlerinden. Burada yapılacak şey çok. Road trip yaparken bu durağa vaktinizi daha çok ayırmanızı öneririz. Fethiye, antik kent gezilerinden yamaç paraşütüne, tekne turlarından serin akşam üstü yemeklerine kadar pek çok seçeneği olan bir durak. 

M.Ö 4. yüzyıldan kalma Amintas Kaya Mezarları, şehir merkezine hayli yakın ve Fethiye’ye gidildiğinde mutlaka uğranılması gereken yerlerden biri. Doğal kayalara oyulmuş bu görkemli anıt mezarlar hakkında daha fazla bilgiyi Fethiye Amintas Kaya Mezarı web sayfası üzerinden alabilirsiniz. Müze Kart’ınızı kullanarak burayı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.   

Ölüdeniz: Yeryüzü Cenneti

kaputas-plajina-nasil-gidilir

 

Ölüdeniz, Fethiye’nin en güzel yerlerinden biri. Aynı zamanda dünyanın en güzel kumsallarından birine sahip. Bir tarafında yamaç paraşütü yapılan Babadağ, bir tarafında yemyeşil ormanlar, bir tarafında göz alıcı turkuaz deniziyle ülkemizin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında üst sıralarda.

Ölüdeniz’den kalkan teknelerle St Nicholas Adası (Gemile Adası), Deve Plajı, Mavi Mağara gibi yeryüzü cennetlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüplü dalışı deneyebilir, evrenin bambaşka güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

Kaş: Eşsiz Bir Doğa

EcoTour

Bu road trip turunda Kalkan ile Kaş arası hayli virajlı dağ yollarından oluşuyor. Zaman zaman deniz, zaman zaman çam ormanlarının arasından geçerek gelinen bu noktada, sarp yamaçların ardına gizlenmiş Akdeniz’in silüetini görebilirsiniz. Gökseki ve Gelemiş köylerinden geçerken tepenin üzerinden eşsiz bir manzara yakalayabilirsiniz.

Kaş ile Kalkan arasında kalan Kaputaş Plajı’nı görmenizle birlikte son durağa yaklaşmış oluyorsunuz. Kaputaş’ın dalgalı ve açık mavi denizi, yoldaki dur tabelası etkisi yaratıyor ve genelde insanların yollarına bir mola vermelerini sağlıyor.

 

Sonrasında ise küçük şirin bir şehir merkezine sahip olan Kaş karşımıza çıkıyor. Kaş; Antalya’ya bağlı, ancak Muğla sınırına daha yakın bir yerleşim birimi. Hem kum hem çakıl plajları, tüplü dalış ve yamaç paraşütü yapılacak alanları burada bulabilirsiniz. Eşsiz doğasıyla kendine çeken yayla köyleriyle yazın sıcak günlerini esintiyle dolduran Kaş, bir tatilin güzel tamamlanmasını sağlayacak en güzel duraklardan biri.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek isterseniz Dalış Rehberi: Adrenalin Tutkunları İçin Türkiye'de Serbest Dalış Yapılacak Yerler yazımıza geçebilirsiniz.