İstanbul'da Hafta Sonu Gidilebilecek Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları


16 Eylül 2022
51224 kez okundu
İstanbul'un En İyi Doğa'da Kahvaltı Mekanları
Deneyim

İstanbul’da gezilip görülecek birçok nokta var. Ancak hafta sonu geldiğinde en çok tercih edilen yerler genelde kahvaltı yapılacak duraklar oluyor. Siz de şehrin kaosundan uzaklaşıp hafta sonu yeşilliklere doğru yola çıkmak isterseniz İstanbul kahvaltı mekanları, şehrin farklı noktalarında sizi bekliyor. 

Yoğun iş temposundan, kirli havadan ve kalabalıktan uzaklaşmak, hafta sonunu değerlendirmek için köy kahvaltısının peşine düşmek isteyebilirsiniz. Dere kenarları, yemyeşil ağaçlarla dolu mekanlar şehir hayatına biraz mola vermek için harika bir alternatif.

Doğada Kahvaltı Mekanları: Biraz Yeşil, Biraz Mavi 

doga-da-kahvalti

İstanbul’da doğa içinde kahvaltı mekanları arıyorsanız sizi keyifli bir yolculuğa çıkaracağız. Hem Avrupa Yakası’nda hem Anadolu Yakası’nda farklı kahvaltı seçeneklerine sahip pek çok mekan bulunuyor. 

İstanbul’a yakın olsalar da bu mekanlara gitmek için mutlaka araç gerekiyor. Eğer kendi aracınız yoksa Garenta araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Şimdi gelin, doğa içindeki İstanbul kahvaltı mekanlarının bazılarını beraber inceleyelim. 

Garipçe Kahvaltıcıları: Sessiz, Sakin, Huzurlu

garipce-de-kahvalti-mekanlari

 

İstanbul’un küçük bir balıkçı köyü olan Garipçe’de balık restoranlarının hemen hepsi hafta sonları kahvaltı hizmeti de veriyor. İstanbul’dan uzaklaşmak, yeşile ve Boğaz manzarasına doymak isterseniz Garipçe’yi tercih edebilirsiniz. İşte, Garipçe’de gidebileceğiniz bazı kahvaltıcılar:

Menekşe Bahçesi

Güzel manzarası ve kahvaltı çeşitleriyle bir hafta sonu kaçamağına yakışacak noktalardan biri. Açık büfe kahvaltı hizmeti veren mekana dilerseniz hafta içi de uğrayabilirsiniz. Hafta sonları yer bulma konusunda problem yaşamamak adına erken gidebilir ya da öncesinde rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Qarip Restoran

Serpme köy kahvaltısıyla popüler bir durak haline gelen mekan, aynı zamanda harika bir manzaraya da sahip. Otopark konusunda sorun yaşamadan güzel bir hafta sonu kaçamağı yapmak isterseniz bu mekanı değerlendirebilirsiniz.

Beykoz Kahvaltı Mekanları: Boğaz Manzarasının Peşinde

beykoz-kahvalti-mekanlari

 

Beykoz, İstanbul’un en keyifli ilçelerinden biri. Hem İstanbul’un şehir merkezine oldukça yakın hem de doğa, Boğaz ve Karadeniz manzaralarının çevrelediği bir yer. Kahvaltı konusunda da çeşitli seçenekler sunan mekanlara sahip. Hafta sonunuzu güzel bir kahvaltıyla değerlendirmek isterseniz Beykoz kahvaltı mekanlarını tercih edebilirsiniz.

Otağtepe Kafe

İstanbul Boğazı’na hakim bir noktada bulunan kafe, muhteşem bir manzara eşliğinde hafta sonu kahvaltısı vadediyor. Serpme kahvaltı, çocuk oyun alanı, vale gibi hizmetler sunan kafe hafta sonları kalabalık olabilir. Yemyeşil ağaçlar arasından masmavi Boğaz’a karşı sıcak bir çay içmek isterseniz bu mekanı tercih edebilirsiniz.

Mihrabat Korusu

Hafta sonu orman içinde Boğaz manzaralı bir yere gitmek, biraz yürüyüş yapmak, sonrasını da kahvaltıya bağlamak isterseniz Mihrabat Korusu’nu tercih edebilirsiniz. Hafta sonu ve hafta içi serpme kahvaltı bulabilirsiniz. Arabanız varsa otopark ücreti, arabasız geldiyseniz giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Kafe ve restoran fiyatlarının ortalamaya göre biraz yüksek olduğunu hatırlatmakta da fayda var. 

Polonezköy Kahvaltı Mekanları: Hafta Sonunun Vazgeçilmez Adresi 

polonezkoy-kahvalti-mekanlari

 

İstanbul’un arka bahçesi Polonezköy, hafta sonu ve kahvaltı denince akla ilk gelen duraklar arasında yer alıyor. Yemyeşil orman yolları sürüş keyfini artırırken varılınca keyfine doyum olmayan serpme köy kahvaltısı da haftanın tüm yorgunluğunu almaya yetiyor.  

Polonezköy Tabiat Parkı

Şehrin en büyük tabiat parkı özelliğine sahip olan park, hafta sonunu bol oksijen alıp keyifli vakit geçirmek isteyenler için oldukça uygun bir yer. Yemyeşil ağaçlar arasında yürüyüş yapmak, İstanbul’dan çok uzaklaşmadan kaosa mola vermek isterseniz burayı listenize alabilirsiniz. İçeride kahvaltı ve piknik yapabileceğiniz işletmeler de bulunuyor. 

Zeynepp Restaurant & Cafe & Patisserie Kahvaltı

Tabiat parkına hayli yakın bir noktada bulunan kahvaltıcı, yemyeşil şirin bir bahçe içerisinde hafta sonu serpme kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti sunuyor. Çeşit çeşit yöresel ürünler tatmak, güne İstanbul’da olduğuna inanamayacağınız bir yerde başlamak isterseniz buraya bir şans verebilirsiniz.

Rumeli Hisarı Kahvaltıcıları: Hisar Manzarasında Uzun Kahvaltı 

rumeli-hisari-kahvalticilari

 

Boğaz manzarasının en keyifli olduğu noktalardan biri olan Rumeli Hisarı; Boğaz havası almak, İstanbul’un büyüleyici silüeti karşısında çay içmek ya da hafta sonunu uzun bir kahvaltıyla değerlendirmek isteyenler için harika bir durak.

Lokma Cafe

Vejetaryen ve vegan seçeneklere sahip, Rumeli Hisarı’nın güzel noktalarından birinde yer alan kafenin hafta sonları hayli kalabalık. Boğaz manzarasında kaostan uzakta kahvaltı yapmak isterseniz önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. 

Rumeli Kale Cafe

Boğaz kahvaltılarının uğrak duraklarından Rumeli Kale Cafe, her mevsim harika manzaralar sunan bir yer. Hafta sonu kahvaltıları için tercih edebileceğiniz mekan, ulaşım kolaylığına ve vale hizmetine de sahip. Güzel bir pazar kahvaltısı yapmak isterseniz bu mekan için hem listenizde hem midenizde yer açabilirsiniz.

Arnavutköy Kahvaltı Mekanları: Karadeniz’e Yakın, Yeşilin İçinde

arnavutkoy-kahvalti-mekanlari

 

İstanbul’un dışında gibi hissedeceğiniz yerlerden biri de Arnavutköy. Özellikle daha çok yeşilin içinde olmak, trafikten uzaklaşmak isteyenler için güzel bir alternatif. Arnavutköy denince akıllara Boğaz gelebilir. Bizim önerimiz bu kez rotayı biraz daha İstanbul’un Karadeniz tarafına doğru oluşturmak!

Doğa Kır Lokantası

Kışın sıcacık soba başında, yazın yemyeşil bahçe içerisinde serpme kahvaltı hizmeti veren mekan hem İstanbul’un içinde hem de İstanbul’un kaosundan uzakta. Hafta sonunu beton duvarlar olmadan lezzetli eşlikçilerle geçirmek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Tabii öncesinde rezervasyon yaptırmakta fayda var.

Nokta Tesisleri

Arnavutköy Ormanı’nın girişinde bulunan Nokta hem serpme hem açık büfe kahvaltı seçenekleriyle hizmet veriyor. Otoparkı ve vale hizmeti bulunan mekan, yemyeşil bir alana konumlanmış. Kahvaltı haricinde akşam yemeği için tercih ederseniz mekanın kuyu kebabının hayli meşhur olduğunu söyleyebiliriz.  

Avcılar Kahvaltı Mekanları: İstanbul’dan Uzaklaşmak İstemeyenlere Özel

avcilar-kahvalti-mekanlari

Biraz deniz, hafif bir esinti ve İstanbul’un hemen içinde bir yer arıyorsanız Avcılar’da hafta sonu kahvaltınızı keyiflendirecek mekanlar bulabilirsiniz. İşte, onlardan bazıları: 

İBB Avcılar Sosyal Tesisleri 

Deniz manzarası, sahilde yürüyüş alanı ve uygun fiyatlarıyla hafta sonları dolup taşan sosyal tesisler, hem kahvaltı hem de diğer öğünler için çeşitli seçeneklere sahip bir durak. Hafta sonları açık büfe kahvaltı seçeneğini değerlendirip ailece keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Çoban Çiftliği Restaurant

Avcılar’da yemyeşil bir ortam arayışınız varsa Çoban Çiftliği Restaurant’a mutlaka göz atmanızı öneririz. Açık büfe kahvaltısı, çocuk parkı, bahçesinde gezen ördekleri ve tavuklarıyla şehrin ortasında adeta bir vaha. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bu durağı Avcılar’da gidilebilecek kahvaltıcılar listenize ekleyebilirsiniz.

Emirgan Korusu Kahvaltı Mekanları: Günü Keyifli Kılma Noktası

emirgan-kahvalti-mekanlari

İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Emirgan hem Boğaz’ın kenarında hem yeşilin içerisinde bir durak. Hafta sonu kahvaltısını Boğaz hattında yapmayı düşünüyorsanız Emirgan’ı değerlendirebilirsiniz.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu; seyir terası, yürüyüş alanları, çocuklar için oyun alanları ve köşkleriyle hafta sonunuzu huzurlu kılacak noktalar arasında yer alıyor. İçeri yaya olarak giriş ücretsiz, ancak araçla girecekseniz ücret ödemeniz gerektiğini hatırlatalım.  

Sarı Köşk

17. yüzyılda devlet yöneticilerinin konakladığı Sarı Köşk, Emirgan Korusu’nun içinde yer alan 3 köşkten biri. Hem Boğaz manzarası hem mimari yapısıyla ilgi çeken bu mekan, hafta sonu kahvaltıları için de keyifli bir vakit geçirmeyi vadediyor. Korunun içinde bulunan Beyaz Köşk, Haziran 2022’de tadilat dolayısıyla halkın kullanımına kapatıldı. Pembe Köşk ise sadece özel davetler için hizmet veriyor. 

Bu önerimiz ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsanız Türkiye’deki En Ucuz Tatil Yerleri yazımıza geçebilirsiniz.