Bir Otomobilden Fazlası: Togg T10X Hakkında Merak Edilen Her Şey


27 Nisan 2023
46859 kez okundu
Yerli Otomobil Togg T10X Özellikleri ve Fiyatı
Araç Rehberi

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili Togg’un ön siparişleri alınmaya başlandı. Yakın bir zamanda Togg arabaları yollarda göreceğiz. 

 

Togg T10X modeli hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. Ancak Togg’un sundukları sadece bunlarla sınırlı değil. Togg CEO’su Mehmet Gürcan Aktaş’ın da belirttiği gibi Togg bir otomobilden daha fazlası. Çünkü Togg araba dışında mobil uygulama ve şarj istasyonları ile de elektrikli araç teknolojisinde fark yaratıyor. O halde gelin, Togg dünyasını birlikte keşfedelim. 

Togg T10X Özellikleri Neler?

togg-t10x-ozellikleri

Görsel Kaynak

 

Togg T10X tasarımı ve renk seçenekleri ile oldukça dikkat çekici. İlhamını Türkiye’den alan bu tasarımın her bir noktasında Anadolu topraklarının izlerini görmek mümkün. Bu eşsiz tasarıma son teknoloji de eklenince Togg kısa sürede özellikleri bakımından ön plana çıkan bir araç seçeneği oldu. Yerli otomobil Togg T10X’in genel özellikleri ise şu şekilde: 


  • Togg T10X, sadece araba değil, bir yaşam alanı olarak sunuluyor. Bu nedenle her zaman çevrim içi olmanıza imkan tanıyan gelişmiş bir bağlantı sistemi var. Bu bağlantı araç kontrolü için kullanılabiliyor. Ayrıca araç içerisinde görüntülü konuşma gibi imkanlar sunduğu için de aracı, yaşamın devamlılığını sağlayan bir alana çeviriyor. 


  • Togg’un dış tasarımı kadar iç mekanı da oldukça dikkat çekici. Togg SUV modelinde bir araç olduğundan dolayı geniş bir iç hacme sahip. Sınıfının en geniş diz mesafesine sahip olan bu araç ile 5 kişi rahatlıkla yolculuk yapabiliyor. Konforun üst düzeye çıkarılması için de tüm detaylar düşünülmüş. Isıtmalı ön ve arka koltuklar ile ön panelde yer alan uçtan uca ekran ile araç içerisindeki herkes için yolculuk hem rahat hem de keyifli.


  • Sürüş deneyiminin güvenli olması açısından Togg T10X tasarımı, EURO NCAP standartlarına uygun ve tüm güvenlik testlerinden 5 yıldız alacak şekilde geliştirilmiş. Sağlam dış çerçevesi ve düşük ağırlık merkezi gibi tasarımsal detaylar dışında gelişmiş sürücü sistemi ile Togg, ekstra güvenli sürüş deneyimi sunuyor. 

     

Güvenlik standartları, konforlu iç tasarımı ve yenilikçi teknolojisi dikkat çeken Togg T10X, ayrıca güçlü performans sunan bir elektrik araç. Ancak üç versiyon olarak sunulan T10X modelinin teknik özelliklerine, versiyonlara göre bakmak gerekli. T10X versiyonlarının performans karşılaştırması ise şu şekilde:

 

Teknik Özellikler 

V1 RWD Standart Menzil 

V2 RWD Standart Menzil 

V2 RWD Uzun Menzil

Menzil 

314 km

314 km

523 km 

Şarj kapasitesi 

52,4 kWh

52,4 kWh

88,5 kWh

Hızlı şarj süresi 

28 dk 

28 dk 

28 dk 

Maksimum güç 

160 kW - 218 PS

160 kW - 218 PS

160 kW - 218 PS

Maksimum tork 

350 Nm

350 Nm

350 Nm

Enerji tüketimi 

16,7 kWh

16,7 kWh

16,9 kWh 

 

Togg’un tüm bu özelliklerini yakından görmek ve deneyimlemek için farklı şehirlerde yer alan Togg temas noktalarını ziyaret edebilirsiniz.  

Togg Modellerinin Fiyatı Ne Kadar?

Mart 2023’te tanıtılan Togg T10X, Türkiye’nin elektrikli araç gelişimini desteklemesi ve ülkenin her yerinde şarj istasyonlarının artması için önemli bir adım. Ancak bu gelişmelerin yanında asıl merak edilen konu ise tabii ki “Togg fiyatı ne kadar?” oldu. 

 

Togg T10X modelinin teknik özellik bakımından her bir versiyonu farklı olduğu için Togg fiyatları da versiyona göre değişiyor. Her bir versiyon için belirlenen Togg satış fiyatları ise şu şekilde: 

 

Versiyon 

Fiyat

T10X V1 RWD Standart Menzil 

1.227.500 TL

T10X V2 RWD Standart Menzil 

1.329,500 TL

T10X V2 RWD Uzun Menzil

1.563,500 TL

 

Togg T10X’in bu fiyatlarına ek olarak lansman özel paketi ve opsiyonel donanımlar da eklenebiliyor. Lansmana özel oluşturulmuş paket içerisinde karartmalı cam, versiyona göre değişen jantlar, ısıtmalı koltuk gibi gelişmiş özellikler mevcut. V1 lansman özel paketinin ücreti, 20.500 TL. V2 lansman özel paketinin ücreti ise 35.500 TL. 

Panoramik cam tavan ve premium ses sistemi ise opsiyonel donanım olarak sunuluyor. Eğer bu donanımlar araca eklenmek istenirse modelin taban fiyatı üzerine donanım ücreti ekleniyor. 

Togg Siparişi Nasıl Verilir? 

Togg, bir akıllı cihaz ve bir akıllı dünyanın kapılarını bize aralıyor. Bu dünyaya girişte yenilikçi bir anlayış benimsenmiş durumda. Togg siparişi için geleneksel sipariş verme yönteminden daha farklı bir şekilde ilerleniyor. Çekiliş yapılarak sipariş hakkı kazanılıyor. İlk çekiliş ise 16-27 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. 29 Mart 2023 tarihinde de çekiliş sonuçları açıklandı ve sipariş hakkı kazanan ilk 20.000 talihli belli oldu. Peki, sipariş hakkı kazanmak ve çekilişe katılmak için ne yapılmalı?

 

Öncelikle Togg’un oluşturduğu Truemore uygulaması veya Togg web sitesi üzerinden True.ID hesabı oluşturulması gerekli. Sonrasında T10X versiyonları arasından seçiminizi yaparak Togg’unuzu tasarlamalısınız. Son adımda ön sipariş bedeli olarak 60.000 TL ödeme yaptıktan sonra çekilişe katılabilirsiniz. Eğer çekiliş sonucunda sipariş hakkı kazanamazsanız 60.000 TL hesabınıza geri gönderiliyor. Sipariş sürecinde bu sistemle ilerleyen Togg, 6 Nisan 2023 tarihinde ilk çekilişe katılıp hak kazanamayanların ön sipariş bedellerinin iade sürecini tamamladığını duyurdu. 

Truemore Uygulaması Nedir? 

trumore-uygulamasi

 

Togg dünyasını ve sipariş sürecini daha iyi kavrayabilmek için Truemore uygulamasını da keşfetmek gerekli. Çünkü bu uygulama hem sipariş için hem de T10X araçların kullanımı için oldukça önemli. 

 

Trumore uygulaması içerisinde Earn.more, Go.more, Play.more ve Scale.more olmak üzere dört farklı alan bulunuyor. Bu alanlar sayesinde Truemore uygulamasında aynı anda  kazanmak, eğlenmek ve keşfetmek mümkün. Ayrıca Truemore uygulaması, T10X araçlarla entegre çalışabildiği için tüm bu özellikleri araca da aktarabiliyor. Truemore’un dijital asistanı sayesinde yolculuk boyunca konum, klima, müzik, kapı kilidi gibi araç fonksiyonları kontrol edilebiliyor. 

Trugo Şarj İstasyonları Nerelerde Var?

trugo-sarj-istasyonlari-nerede

 

Togg’un araç ve mobil uygulama dışında özel üretim şarj istasyonları da bulunuyor. Trugo olarak bildiğimiz bu şarj istasyonlarından hem Togg T10X hem de tüm elektrikli araçlar yararlanabiliyor. Şarj istasyonlarını kolaylıkla bulmak içinse Trugo’nun özel bir mobil uygulaması var. Trugo uygulaması sayesinde yakındaki şarj istasyonları bulunup rezervasyon yapılabiliyor. Ayrıca şarj ücreti de uygulama üzerinden alınıyor. Peki, şu anda Trugo şarj istasyonları nerelerde var?

 

Şöyle ki belirli şehirlerde Trugo şarj istasyonları aktif. Ancak Togg tarafından Türkiye içerisinde elektrikli araç seyahatini kolaylaştırmak için Trugo sayısının artacağı duyuruldu. Şu anda Trugo olan bazı şehirler ise şu şekilde: 


  • İstanbul

  • Bursa 

  • Denizli 

  • Antalya 

  • Mersin 

  • Bolu 

  • Sakarya 

  • Samsun 

  • Amasya 

  • Ankara 

Trugo şarj ağının gelişimini takip etmek ve Trugo şarj istasyonlarının detaylı konum bilgisine ulaşmak için Trugo uygulamasını kullanabilirsiniz. Trugo uygulamasını App Store ve Google Play üzerinden indirebilirsiniz.  


Türkiye’de bulunan tüm şarj istasyonları hakkında detaylı bilgi almak için “Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Nerelerde Bulunur?” yazımızı okuyabilirsiniz. Elektrikli araç alanında fark yaratan ve Türkiye’de yeni satışı başlayan Tesla incelememize de “Artık Türkiye’de: 4 Soruda Tesla Model Y” yazımızdan ulaşabilirsiniz.