En Az Yakan Araba Modelleri Nelerdir?


02 Mart 2023
36880 kez okundu
2023'ün En Az Yakan Araba Modelleri
Araç Rehberi

Ege’nin kasabalarını, Türkiye’nin eşsiz kanyonlarını veya günübirlik şehir gezisini ucuza getirmenin en kolay yolu, düşük yakıt tüketimine sahip araçları tercih etmek. Garenta’dan araç kiralayıp 2023’te hem güzel ve neşeli hem de ucuz bir tatil planı yapıyorsanız en az yakan otomobil modellerine göz atmanız önemli. 

Karşınızda en az yakan araba modelleri:

En Az Yakan Benzinli Arabalar 

Yakıt maliyetinden tasarruf etmek için en az yakan benzinli arabalar, kullanıcıların dikkatini çekiyor. 

Toyota Corolla 1.8 Hybrid

toyota-corolla-1-8-hybrid

 

Dünyanın en çok satan araçları arasında yer alan Toyota Corolla, 2023 yılında da en az yakan arabalar arasında da kendine yer buluyor. Türkiye’de özellikle hibrit versiyonu ile öne çıkan Corolla, 1.8 litrelik hibrit güç ünitesi ile 3,5 litre yakıt tüketiyor. 

Toyota Corolla 1.8 Hybrid Teknik Özellikleri

Japonya’dan çıkan ve tüm dünyada en çok satan araçlar arasında kendine yer bulan Corolla, hibrit güç ünitesi ile oldukça sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. 

 

Corolla, iç tasarımda kullanılan 8” büyüklüğündeki geniş multimedya ekranı ve birçok saklama gözü ile oldukça işlevsel bir tasarıma sahip. Araçta ayrıca sinyal vermeden şerit değiştirildiğinde sürücüyü uyaran akıllı şerit takip sistemi gibi güvenlik donanımları da bulunuyor.

 

Corolla, 1.8 litrelik hibrit güç ünitesi ile düşük yakıt tüketimi değerlerini yakalamanın yanı sıra 122 PS beygir gücü üretebiliyor. Böylece yüksek performans ile düşük yakıt tüketimi bir arada sunulmuş oluyor.

Renault Clio 1.0 TCe 

renault-clio-1-0-tce 

Renault’un üretildiği günden bu yana çok sevilen modellerinden biri olan Clio, birçok sürücü için hatchback ve düşük yakıt tüketimi sözcükleri bir araya geldiğinde akla gelen ilk seçeneklerden biri olmayı başarıyor. Benzinli motorlardan güç alan Clio, 1.0 TCe motoruyla şehir içerisinde 100 kilometrede 6,1 litre yakıt tüketiyor.

Renault Clio Teknik Özellikleri 

1.0 litrelik TCe motoru ile 90 beygir güç ve 160 Nm tork üretebilen Renault Clio, 6 ileri manuel vites seçeneği ile sunuluyor. Araç içerisinde ABS ve ESC gibi fren teknolojilerinin yanı sıra acil fren destek sistemi, yokuşta kalkış destek sistemi ve ISOFIX bağlantısı gibi güvenlik donanımları standart olarak sunuluyor. 

Opel Corsa

opel_corsa

 

Opel’in yıllara meydan okuyan otomobil modellerinden biri olan Corsa, yeni modelinde de her zaman olduğu gibi düşük yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. 75 beygir güç üretebilen 1.2 litrelik benzinli motoru, 100 kilometrede şehir içerisinde 4,8 litre yakıt tüketiyor. Aracın şehir dışı yakıt tüketimi ise 100 kilometrede sadece 3,6 litre. 

Opel Corsa Teknik Özellikleri 

Şık ve sert hatlara sahip yeni Opel Corsa, göz alıcı detaylarla sürücülerin dikkatini çekmeyi başarıyor. LED farlar, 17” sportif jantlar ve panoramik cam tavan, araçta öne çıkan özellikler arasında. 

 

2023’ün en az yakan benzinli arabaları arasında yer alan Corsa, 1.2 litrelik benzinli motoru ile 75 beygir güç ve 118 Nm tork üretebiliyor. Araç, 0’dan 100 km/s hıza 13,2 saniyede çıkabiliyor ve maksimum 174 km/s hızla hareket edebiliyor.

Honda Jazz

honda-jazz 

Honda’nın yıllara meydan okuyan modellerinden biri olan Jazz, hibrit versiyonu ile tekrar Türkiye’de. Hibrit Jazz, Honda’nın e:HEV adını verdiği hibrit güç ünitesini kullanıyor ve şehir içinde 100 kilometrede sadece 2,5 litre yakıt tüketiyor. 

Honda Jazz Teknik Özellikleri

Honda’nın sevilen hatchback’i Jazz, e:HEV teknolojisi ile özellikle şehir içerisinde düşük yakıt tüketimine sahip olmasının yanı sıra sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor. Hibrit güç ünitesi sayesinde Honda Jazz, düşük süratlerde sadece elektrikli motoru kullanıyor. Böylece hem yakıt tüketimi değeri azalıyor hem de elektrikli motorun sessiz yapısından faydalanılıyor.

En Az Yakan Dizel Arabalar

Dizel arabalar, yakıt tasarrufu yapmak isteyenlerin ortak tercihi. En az yakan dizel arabalar ise kullanıcıların favorileri arasında.

Renault Megane Sedan

renault-megane-sedan

 

Az yakan dizel otomobil modelleri sıralandığında her zaman için listelere girmeyi başaran Renault Megane sedan, 2023’te de kendine yer buluyor. 1.5 litrelik Blue dCi motoruyla şehir içerisinde 4,6 litre yakıt tüketen Renault Megane sedan, rakiplerine göre oldukça başarılı bir yakıt tüketimi grafiği çizmeyi başarıyor. 

Renault Megane Sedan Teknik Özellikleri 

Yakıt cimrisi olmasıyla ünlenen Renault Megane sedan, 1.5 litrelik Blue dCi motoruyla 115 beygir güç ve 270 Nm tork üretebiliyor. Araç ayrıca 16” jantlara, head-up display özelliğine ve elektrikli ısıtmalı yan aynalar gibi donanımlara sahip. 

Fiat Egea Sedan

fiat-egea-sedan

 

Yurt dışında Fiat Tipo adıyla satışa sunulan araç, Türkiye’de Fiat Egea adıyla biliniyor. Türkiye’de en çok satılan araçlardan biri olmayı başaran Fiat Egea sedan, dizel motor seçeneği ile 100 kilometrede ortalama 4,1 litre yakıt tüketiyor.

Fiat Egea Sedan Teknik Özellikleri 

Egea’nın Türkiye’de en çok tercih edilen ve en düşük yakıt tüketimine sahip olan dizel motoru, 1.3 Multijet II şeklinde adlandırılıyor. Dizel motoruyla Fiat Egea, 95 beygir güç ve 200 Nm tork üretebiliyor. 

 

Egea sedanın içerisinde anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay desteği, LED farlar, geri görüş kamerası ve 10” tablet ekran gibi birçok donanım sunuluyor.

En Uzun Menzilli Elektrikli Araçlar

Dizel ve benzinli araçlara göre yüksek tasarruf sağlayan elektrikli araçlar, bütçe ve çevre dostu yapıları ile son yıllarda kullanıcıların favorisi. En uzun menzilli elektrikli araç modelleri, şarj kapasiteleri ve tek şarjda uzun süre kullanım imkanları ile dikkat çekiyor. 

Citroen e-C4x

Citroen_C4_X

2023 yılında çıkan Citroen e-C4x, modern tasarımı ve teknolojik özellikleri ile dikkat çeken bir model. Dizel ve benzinli motor seçenekleri de bulunan yeni Citroen C4x modelinin %100 elektrikli versiyonu olan Citroen e-C4x hem bütçe hem de çevre dostu. 

Citroen e-C4x Teknik Özellikleri

Citroen e-C4x, verimli elektrikli motoru ve bataryası sayesinde 360 km menzile sahip. 30 dakikada %80 doluluğa ulaşabilen araçta, şarj zamanı dokunmatik ekran üzerinde kullanıcılar tarafından ayarlanabiliyor. Üstelik yüksek performanslı bataryası ve şarj kolaylığı sayesinde sadece şehir içinde değil, uzun yolda da kullanıma uygun.

Citroen e-C4x, sessiz ve konforlu sürüş deneyiminin yanı sıra ön konsolda bulunan dokunmatik ekran ile yüksek kontrol sunuyor. Dokunmatik ekran üzerinden batarya durumu ve kalan menzili takip edilebiliyor. Ayrıca enerji akışı ve ısıtmanın menzile etkisi de görüntülenebiliyor. Böylelikle sürüş anında elektrik tüketimi hakkında kontrol sağlanmasına imkan tanıyor.  

Peugeot e-2008 

Peugeot_e_2008

Hem SUV hem de elektrikli olan Peugeot e-2008, farklı ihtiyaçlara tek bir araçla çözüm sunuyor. Geniş iç hacmi, yüksek şarj kapasitesi, menzili ve tasarruflu yapısı ile Peugeot e-2008 en uygun elektrikli araçlar arasında.  

Peugeot e-2008 Teknik Özellikleri

Elektrikli motoru ile sessiz ve konforlu bir sürüş deneyimi sunan Peugeot e-2008, 332 km menzile sahip. 100 kW güçte motoru ve 50 kWsa kapasiteli bataryasıyla uzun yolda da kullanılabilir bir araç konumunda. 

 

Elektrikli motoru ve gelişmiş teknolojisi ile Peugeot e-2008, bir SUV olduğu için geniş iç hacmi ve boyutu ile dikkat çekiyor. Konforlu bir deneyim sağlamasının yanı sıra 3D dijital ön gösterge paneli ile sürüş esnasında yüksek kontrol imkanı tanıyor. Anahtarsız giriş özelliği de anahtar yanınızdayken arabaya yaklaşınca kapıları açma, arabadan uzaklaşınca kilitlemede kolaylık sağlıyor.

 

En Az Yakan SUV Araçlar

Yüksek performansları ve geniş iç hacimleri ile dikkat çeken SUV araçlardan en az yakan modeller sayesinde daha büyük araçlarda da yakıt tüketimi yapılabilir.  

Toyota C-HR

toyota-c-hr

 

Toyota’nın 2023 yılında çıkan yeni C-HR modeli, geliştirilmiş tasarımı ve yeni teknolojileri ile dikkat çekiyor. Hibrit motorlu araçlar arasında beğenilen modellerden biri olan yeni C-HR, 100 kilometrede sadece 4,9 litre yakıt tüketiyor.

Toyota C-HR Teknik Özellikleri 

Fütüristik tasarımı ile görenleri etkilemeyi başaran yeni Toyota C-HR; fren destekli park sensörleri, LED farları ve multimedya ekranı ile öne çıkıyor. Üstelik ekran özellikleri içerisine eklenen elektrik kullanım göstergesi ile hibrit teknolojisi daha verimli kullanılabiliyor.  

 

Toyota C-HR, düşük hızlarda elektrikli motordan faydalanıyor ve 1.8 litrelik hibrit motor seçeneği ile yakıt tüketiminde tasarruf sağlıyor. Ayrıca araç, 98 PS güç ve 142 Nm tork üretebilen motoru ile oldukça yüksek performans sunabiliyor.

Hyundai Kona

hyundai-kona

 

Şık ve zarif tasarımı ile SUV araçlar arasında dikkat çeken Hyundai Kona, düşük yakıt tüketimi ile de tasarruflu bir yapı sunuyor. 1.6 benzinli turbo motor seçeneği ve kompakt tasarımı ile daha çok şehir içi kullanım için tercih edilen Hyundai Kona 1.6 CRDI, 100 kilometrede 5,8 litre yakıt tüketiyor.  

Hyundai Kona Teknik Özellikleri

Hyundai Kona, geniş iç hacmi ve yüksek performansı ile dikkat çekiyor. İleri teknoloji Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi sayesinde de sürüş esnasında yüksek güvenlik sağlıyor. 

 

İç kısmı da pratik bir şekilde dizayn edilen Kona, orta konsolda bulunan elektronik park freni ve direksiyondan kumanda edilebilen vites kulakçıkları ile konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

En Az Yakan Araçlar Nasıl Kiralanır?

Türkiye’nin farklı lokasyonlarında eğlenceli gezi planları yaparken ulaşımı ve yakıt tüketimi gibi masrafları dert etmenize gerek yok. Çünkü Garenta ile 2023’ün en az yakan araçlarını kiralayabilir ve yakıt tüketimini dert etmeden yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz.


Kullandığınız ya da kiraladığınız aracın ne kadar yaktığını hesaplayabilmek için “Araç Yakıt Hesaplama” yazımızı okuyabilirsiniz.