Akdeniz Bölgesi’ndeki Kamp Alanları: Doğanın İçinde
YoldaTürkiye kamp alanı bakımından hayli zengin bir coğrafya. Bu kamp alanları iş hayatının stresinden ve metropollerin gürültüsünden kaçmak isteyenlere doğanın farklı türdeki güzelliklerini sunuyor, ruhani bir arınma sağlıyor.
Ayrıca farklı hastalıkların, salgınların yayıldığı ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gereken dönemlerde bu kamp alanları bir çekim merkezi haline geliyor. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi gereken dönemlerde kalabalık şehirlerden uzaklaşmak ve kafa dinlemek isteyen gezginler için iyi bir alternatif oluyor.
Neticede kamp yapmak doğayla bir olmak, özgür olmak ve ruhani bir detoks demek. Bu yazımızda sizleri Akdeniz Bölgesi’ndeki kamp alanlarına doğru götüreceğiz ve rahatlamanızı sağlayacağız. Uyku tulumu, çadır gibi malzemelerinizi toparladıysanız ve tek başınıza yıldızları saymaya hazırsanız, başlayalım.
Akdeniz Kamp Alanları: Özgürlük Dolu Köşeler
Mavinin ve yeşilin buluştuğu nefes kesen manzaralara sahip Akdeniz Bölgesi’ni doğanın bir armağanı olarak görmek mümkün. Doğaseverler ve kampçılar için özgürlük dolu köşelere sahip Akdeniz Bölgesi’ndeki, bazı kamp alanlarını sizler için listeledik.
Olimpos: Tarihi Bir Cennet
Olimpos; Türkiye’nin sayılı güzellikteki kamp bölgelerinden. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, Kemer’e hayli yakın bir konumda bulunuyor. İçerisinde Olimpos Antik Kenti bulunan bölge, tarihsel ve kültürel anlamda da oldukça değerlidir.
Yeşile ve maviye doyarak kafanızı dinlemek için hayli ideal bir güzergah olan Olimpos, yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir köşe. Likya Yolu üzerinde bulunan bölge, trekking rotaları için de oldukça uygun.
Olimpos’a Nasıl Gidilir?
Olimpos, Antalya’ya 85 km mesafede yer alıyor. Bölgeye özel aracınızla D400 yolu üzerinden yaklaşık 90 dakikada ulaşabilirsiniz. Özel aracınız yoksa araç kiralama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.
Dedegöl Dağı: Yemyeşil Bir Atmosfer
Dedegöl Dağı; Isparta‘nın Melikler Yaylası’nda yer alıyor. Eğer yüksek irtifada olmaktan ve dağ havasından hoşlanıyorsanız, burası tam size göre. Akdeniz Bölgesi’ndeki gizli güzelliklerinden birisi olan Dedegöl Dağı, görkemli manzaralarıyla ve tertemiz havasıyla dikkat çekiyor.
Yemyeşil bir ormanın içinde izole olmak isteyen gezginlere kucağını açan Dedegöl Dağı, trekking rotaları ile de dikkat çekiyor. Farklı yerlerde kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız, Dedegöl Dağı’nı deneyebilirsiniz.
Dedegöl Dağı’na Nasıl Gidilir?
Dedegöl Dağı, Isparta merkeze 95 km uzaklıkta yer alıyor. Bölgeye D330 yolu üzerinden yaklaşık 90 dakikada ulaşmak mümkün.
Taşucu: Sahil Severlere Göre
Taşucu; Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan bir bölge. Sahil boyunca uzanan kamp alanları ve keyifli plajları ile dikkat çeken Taşucu, denize yakın olmaktan hoşlanan kampçılar için oldukça uygun.
Burada kendi başınıza doğa yürüyüşleri yapıp, enfes bir denizde dalış etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca burası antik dönemlerden kalan Sebaste ve Olba gibi yerleşim yerlerine de yakın. Dilerseniz bir kültür turu da gerçekleştirebilirsiniz.
Taşucu’na Nasıl Gidilir?
Taşucu; Mersin merkeze yaklaşık 114 km uzaklıkta yer alıyor. Bu mesafeyi özel aracınızla E982 yolu üzerinden 120 dakikada almanız mümkün. Adana tarafından gelecekseniz ve bir araca ihtiyacınız varsa araç kiralama seçeneğinden de yararlanabilirsiniz.
Kabak Koyu: Herkesten Uzakta
Kabak Koyu, Fethiye tarafında yer alan gizli cennetlerden. Ölüdeniz’e yakın bir yerde konumlanan Kabak Koyu, kızılçam ormanları içerisine gizlenmiş bir güzellik. Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde bulunan vadi, macera sever doğa tutkunu kampçılar açısından özel bir durak.
Sarp yamaçlarla çevrili Kabak Koyu, eşsiz bir plaja sahip. Ayrıca vadinin her noktasında farklı tarihi değerler yatıyor. Ormanın iç taraflarında da saklı akarsular ve şelaleler bulunuyor.
Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?
Kabak Koyu; Fethiye’ye 33, Ölüdeniz’e ise yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunuyor. Bölgeye Dalaman’dan araç kiralama yaparak gidebilirsiniz. Ayrıca Ölüdeniz’den kalkan araçlar ya da buradan kiralayabileceğiniz bir tekneyle de Kabak Koyu’na ulaşmanız mümkün.
Patara: Uçsuz Bucaksız Bir Kumsal
Patara; Akdeniz Bölgesi’nin en uzun plajı olma özelliğine sahip bir yer. Antalya ve Muğla sınırında bulunan bölge, aynı zamanda tarihi bir de yerleşim yeri. Toros Dağlar’ının yamacında yer alan Patara, Romalılar döneminde çok önemli bir ticaret merkeziymiş.
Patara Plajı; Caretta Caretta’ların uğrak noktalarından olduğu için koruma altında olan bir yer ve burada kamp yapmak mümkün değil. Ancak kumsala gelmeden ve antik kente geçmeden evvel kamp yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. Tarihi, kültürel ve doğal mirasın yanı başında eşsiz bir deneyim yaşamak istiyorsanız, buraya gelmelisiniz.
Patara’ya Nasıl Gidilir?
Patara; Kaş merkeze 43 km uzaklıkta yer alıyor. Bu mesafeyi D400 yolu üzerinden yaklaşık 50 dakikada almanız mümkün.
Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz ancak okumaya devam etmek istiyorsanız İçindeki Doğa Sevgisini Özgür Bırak: Türkiye’nin Kamp Yapılacak En İyi Gölleri içeriğimize geçebilirsiniz.